PDA

Zobacz pełną wersję : problem z zawieszeniem

dymek
28-11-05, 00:21
Civic Coupe 6gen (EJ6) 96r

Autko mam dość krótko i brak mi doświadczenia w niektórych kwestiach więc liczę na waszą pomoc. Z tego co mi wiadomo mam zmienione sprężynki na jakieś krótsze (są czerwone). Wiem że na 100% lewy amorek jest do wymiany - 2 mechaników to stwierdziło. Podczas jazdy przez niektóre nierówności (np na Baletowej, trasie Łazienkowskiej jadąc od wschodniego na skrzyżowaniu) strasznie wyrzuca do góry tył, podrzucając wszystkie rzeczy w bagażniku aż się od klapy rozbijają. Po tem jeszcze jedno miejsze podrzucenie auta i wraca wszystko do normy. Chce mieć niskie auto, chce nieco twardsze od serii, ale by wygodnie się jeździło po naszych nierównych drogach i nie podrzucało na nierównościach.

1: Czy jest to wina rozwalonego amorka? Czy może to te sprężynki?

2: Co radzicie zrobić - wymienić oba amorki na jakieś twardsze, seryjne? Zmienić sprężyny na seryjne? Auto ma służyć do codziennej jazdy więc powinno nieco lepiej jeździć na nierównościach.

3: Czy ktoś może poradzić jakiż dobry, zaufany, niedrogi warsztat gdzie wymienią amortyzatory?

4: Gdzie kupić amortyzatory, albo kto mi dobrze doradzi jakie?

(sorki że długo)

Prezesiak
01-12-05, 21:55
Chociaz sam nie mam to polecilbym zalozenie zestawu KONI SPORT, zoltego. Sam planuje nabyc taki na wiosne:). Ty masz juz jakies sprezyny, wiec mozesz sprobowac dobrac do nich amorki, ale w tej kwestii niech wypowiedza sie ludzie, ktorzy maja jakies doswiadczenie w tej kwestii
KONI:
http://www.koni.com.pl/index.php

Pati
01-12-05, 23:06
wymien amorki bo juz calkiem nie trzymaja. jak masz krotkie sprezyny, polecilbym krotkie amortyzatory - kyb agx, kyb ultra sr, bilstein b8, koni sport.

Rikoo
01-12-05, 23:42
moja opcja to sprzedaj te sprezynki i kup caly kit koni ja uzywam i jestem bardzo zadowlony z niego :)

RDK
02-12-05, 00:46
ile taki kit kosztuje :?:

nick__t
07-12-05, 17:59
Oczywiście wymień amortyzatorki i to wszystkie a nie jeden :!:
A jeśli chcesz mieć "glebe" i miękko pokonywać nirówności dróg to...........faktycznie nie masz dużego doświadczenia :P