Zobacz pełną wersję : rezerwa??
Witam,
jak zwykle piszę do Was z nietypowym pytaniem :) pojemność baku wynosi w ej6 45 L, pytanko: czy rezerwa zawiera się w tych 45 litrach czy jest 45 litrów + rezerwa??
z góry dzięki za odpowiedzi :)
pozdrawiam
Jeżeli pojemność baku wynosi 45L to w tym jest rezerwa.Bo gdzie indziej może być ?
45+rezerwa to bys mial jakies 52-54l pojemnosci baku , rezerwa jest juz ujeta w pojemnosci.
chodzi o to bys wiedzial ze jak sie zapali rezerwa (jesli masz lampke) to przejedziesz na niej okolo 100km
heh dzięki za liczne odpowiedzi :)
temat do zamknięcia..
Dołączę do postu ja tankuje zawsze po jakieś 40 42 nawet i 43 literki na wskaźniku pokazuje mi że jeszcze jest paliwo tak przy czerwonej kresce a rezerwy to ja od kąd go mam to nie widziałem nawet nie wiem gdzie ona się ma zaświecić, hehe może żarówka mi padła.
Dołączę do postu ja tankuje zawsze po jakieś 40 42 nawet i 43 literki na wskaźniku pokazuje mi że jeszcze jest paliwo tak przy czerwonej kresce a rezerwy to ja od kąd go mam to nie widziałem nawet nie wiem gdzie ona się ma zaświecić, hehe może żarówka mi padła.
poprostu nie masz takowej kontrolki
Lcfr chyba masz rację bo kiedyś jej szukałem i nigdzie nic nie znalazłem, hehe mam wybrakowaną wersję:D
Lcfr chyba masz rację bo kiedyś jej szukałem i nigdzie nic nie znalazłem, hehe mam wybrakowaną wersję:D
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=17536
siema. odkopalem ten temat to napisze :) u mnie na zegarze jest kontrolka rezerwy ale sie nie wlacza. druga sprawa ze wskazowka chyba nie dziala najlepiej..ale mi glownie chodzi o samo to czemu rezerwa sie nie wlacza?
To może masz spaloną żarówkę?
Ponieważ nie we wszystkich modelach jest taka opcja. W civic-ach HB na przykład kontrolka zaświeca się tylko w EG5 i EG6.
to ciekawe dlaczego japonce tak dziwnie to wymyslili :/ a czy da sie ja uruchomic/wlaczyc czy nie wiem jak to nazwac jesli to nie zarowka? ;)
przeciez to nie kamaz czy 'traktur' ze patykiem sie sprawdza stan ;) ja wiem ze jest wskaznik ale jak juz jest ta kontrolka to niech sie pali :P
tak sie podlacze z malym pytaniem Lcfr wyslales linka do tych wszystkich zegarow ja kupilem do swojego Vgena na allegro bo nie mialem obrotomierza zegary w ktorych red line jest od 6tys i wyskalowany jest do 8tys z jakiej wersji silnikowej to moze byc bo nie znalazlem nigdzie ?
Ja jakoś znalazłem w tamtym temacie...
D15Z1-EG4 -REDLINE 6000/RPM8000
http://www.civic5g.yoyo.pl/silnik.php?art=rezerwa
tutaj jest taki mały poradnik jak uruchomić kontrolkę rezerwy. w sumie zrobiłem wszystko według instrukcji. kontrolka świeci po przekręceniu kluczyka ale później przy trzech próbach sprawdzenia czy się kiedyś zaświeci nie mając paliwa wymiękłem i już nie próbuję sprawdzić. ma ktoś jakieś uwagi odnośnie tej instrukcji? jakoś inaczej wyjaśnić co gdzie? :o