PDA

Zobacz pełną wersję : siłownik zamka centralnego w drzwiach kierowcy

MaQ
27-11-05, 22:38
Witajcie,
Tym razem pytanie dotyczące standardowego wyposażenia Hondy Civic Coupe. Czy od strony kierowcy jest siłownik do zamykania i otwierania zamka?? bo tak patrząc na wiązke kabli która idzie do zamka mogłoby sie wydawać że go tam nie ma. A idą 3 kable prawdopodobnie do sterowania tym drugim w drzwiach pasażera. Jak myślicie?

A cała sprawa dotyczy oczywiście autoalarmu, gdyż kupiłem ze sterowaniem centralnym, tylko gdyby sie okazało że tego siłownika tam nie ma to na co mi centralny na jedne drzwi.

Pozdrawiam.

ppm702
28-11-05, 14:12
sprawy dotyczące zabezpieczeń jak i CarAudio mają swój wydzielony dział. Prosze o zapoznanie się z podziałem - to na przyszłość - tym razem ustne ostrzeżenie :)

LIO
28-11-05, 15:17
zamek w drzwiach kierowcy jest zamykany z kluczyka, automatycznie dając impuls do drugich drzwi. Zrób sobie test, poprzez wsadzenie kluczyka i powoli go przekręcaj jak do zamykania drzwi. W pewnym momencie pójdzie impuls do drugiego zamka i drzwi pasażera zamkną się, a kierowcy jeszcze nie. Dopiero po pełnym przekręceniu kluczyka zamkną się i te.
Przy zakładaniu alarmu, musisz dodatkowo zamontować jeden siłownik w drzwiach kierowcy

MaQ
28-11-05, 15:37
I o to mi chodziło :D o rzeczową i na temat odpowiedź. A mam jeszcze takie pytanko, jaki to powinien być siłownik?? Jakiś specjalny do hondy czy uniwersalny? master czy slave? Wydaje mi sie że slave bo mam już sterowanie otwieraniem i zamykaniem.
Ale wolałbym to usłyszeć od kologś kto już ma

Pozdrawiam. Dzieki

LIO
28-11-05, 15:52
zwykły najzwyklejszy uniwersalny wystarcza. Dwa kabelki czyli slave.

MaQ
28-11-05, 18:48
Dzięki wielkie za pomoc.

Pozdrawiam