Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : brak swiateł

rebus
27-11-05, 19:42
jak jest problem z mechanika to ok,ale jak w gre wchodzi elektryka to mi rece opadaja.problem:zrobilem wlasnie trase ok 700 km.zaparkowalem auto pod domem ,bylo troszke ciasno,wiec musialem troche po krawezniku przejechac przednim kolem i wlasnie w tej chwili przy podbiciu zgasly swiatla.co sie okazalo -spalony bezpiecznik pod maska,wymienilem sprobowalem wlaczyc swiatla,spalil sie znowu.pytanie,gdzie szukac zwarcia?jutro bede szukal tej awari,napiszcie gdzie wy byscie szukali?

rAku*
27-11-05, 20:30
Moze wymien zarowki, zanim zaczniesz szukac glebiej.

pozdro.

rebus
28-11-05, 13:11
raczej jak sie bezpiecznik spali to zarowki sa ok.a poza tym nie spalily by sie wszystkie,tzn przednie i tylnie,tak na logike co?

ppm702
28-11-05, 14:20
rebus, przyczyny mogą być na całej długości przewodu :( Może gdzieś się przetarł, albo złączki stykają do masy... naprawdę ciężko pomóc nie macając auta. Spróbuj po prostu przeglądnąć ciągłość kabli (szczególnie w miejscach styku z balchą)

rebus
28-11-05, 14:40
tez tak mysle,zostaje szukanie igly w stogu siana.jescze jedno,dzwonilem dzisiaj do sklepu i powiedzieli mi za taki bezpiecznik do swiatel 40 amp-15 pln,nie wydaje sie wam ze troszke duzo?

ppm702
28-11-05, 14:46
na pewno za dużo i to prawie dziesięć razy... :evil:

rebus
28-11-05, 14:56
tak tylko to nie ten bezpiecznik wsowka w kabinie lecz ten pod maska taki slupek z szybka plastikowa

ppm702
28-11-05, 14:58
a to się niestety nie orientuję :(

rebus
28-11-05, 15:05
dobra dzieki za wsparcie temat chyba zakonczony ide grzebac w kablach.pozdro.

[ Dodano: Sro 30 Lis, 2005 ]
i... znalazłem owszem był to kabel,ale pod kierownica a dokl.pod blokada wysokosci kierownicy,ktory zostałnia przycisniety,po wplywem wstrzasu rozcia kabel,elektykowi znalezienie przyczyny zajelo to 3 godz.,ale znalazl.przy okazji zrobilem jescze nissana-pamietajcie dobry elektryk to skarb.