Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak ustawic VAFC II

F-I-F-E-R
27-11-05, 10:27
Witam niedawno nabyłem vafcII i mam mały problem z ustawienem :/

Po pierwsze niewiem co to jest ten sensor number... I niewiem jak to ustawić tzn jakie wartości...

Po drugie moze ktoś ma gotowe wartości dla silnika d16z6 pod to urządzenie ??

Bede wdzięczny za wszelką pomoc

Cobweb
27-11-05, 16:39
własnie ziomy pisać... pisać ... no chyba że jak zwykle wszyscy się znają "tylko teoretycznie" :kosci:

sajmon1100
27-11-05, 23:52

Po pierwsze niewiem co to jest ten sensor number... I niewiem jak to ustawić tzn jakie wartości...

stary mówie ci na tym forum większość mocna w gebie.......a śrubokręta w ręce nigdy nie trzymała :572: .....

kosiniak
27-11-05, 23:54
stary mówie ci na tym forum większość mocna w gebie.......a śrubokręta w ręce nigdy nie trzymała :572: .....
przepraszam ale skoro ty nie jesteś mocny tylko w gębie to czemu nie pomożesz koledzie i nie powiesz jak to wystroic???

ARTX
27-11-05, 23:56

kolego od takich komentarzy to lepiej sie powstrzymaj :!:

Adam R.
28-11-05, 10:55
typ sensora - PR6

a schematy podlaczenia sa gdzie na stronie apexi

itr
28-11-05, 12:44
http://www.streetracing.pl/forum/viewtopic.php?t=28181

odpisalem ci wczoraj na forum sr, jak zadajesz pytania to czytaj czy czasem ktos ci nie odpisuje...

LIO
28-11-05, 14:27

specjalista od CZIP tjuningu powinien wiedzieć

poza tym uświadomie cię , że Apexi nie ustawia się śrubokrętem, więc idź zbrandzluj się, a potem dopiero pisz na forum

ppm702
28-11-05, 14:29
koledzy, bez wzajemnych inwektyw bardzo Was proszę :)

F-I-F-E-R
01-12-05, 20:51
OK dzięki wszystkim za odpowiedzi ...

Ustawienia dla silnika d16z6 :

sensor no. in 06 out 06

cyl 4 thr (strzałeczka w góre) vtec nr 2

tak jest na 100% znalazłem to na forum USA i kolega ITR równiez tak ma w swoim b16a...

A teraz małe OT niestety w sajmona wypowedzi jest troche racji bo sporo jest osób na tym forum które tylko duzo piszą ze czegoś sie nie da zrobić ze nie podejdzie itp... Tylko on napisał troche za ostro ;)

Adam R.
01-12-05, 22:20
kurde zapomnialem dopisac ze PR6 to sa dokladnie te wartosci 06, zreszta jak sama nazwa mowi, nie musial bys szukac :oops:

Tomo
02-12-05, 08:52
A teraz małe OT niestety w sajmona wypowedzi jest troche racji bo sporo jest osób na tym forum które tylko duzo piszą ze czegoś sie nie da zrobić ze nie podejdzie itp... Tylko on napisał troche za ostro ;)

Tak jest z forami internetowymi. Czesto powielami bledy innych ktore przeczytamy na innych forach ale rowniez czesto przekazujemy sobie wiedze :) Trzeba z czego i kiedy kozystac :wink:

A uogolnianie czesto jest krzywdzace :roll:

EOT

cobra333
05-12-05, 22:39
http://www.ntpog.org/mods/fifth-afc/wiring.shtml

Adam R.
05-12-05, 22:47
http://www.ntpog.org/mods/fifth-afc/wiring.shtml
dobry link tylko szkoda ze wszystko pod H22 OBD2

cobra333
05-12-05, 22:51
nic innego z fotami nie było :(

Adam R.
05-12-05, 22:54
w sumie to wszystko jest w instrukcji

F-I-F-E-R
05-12-05, 22:55
w sumie to wszystko jest w instrukcji
Dokładnie a jesli chodzi o sam montaz to banalnie prosty jest ;)