Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic 1.7 CTDi błędy p0355 i p1331

szymu
14-10-08, 16:31
Witam,

czy ktoś z Was miał problem polegający na tym, że autko po paru minutach gaśnie, a komputer wywala błędy: P0355 oraz P1331?
Jeśli tak to dajcie znać co to było i ile kosztowało....

(Honda Civic 1.7 CTDi 2002r.)

agent
15-10-08, 07:10
Ale gdzie to odczytywałeś? Jak w ASO to powini wiedziec co to oznacza. Jak ci gasnie od nie działającej pompy paliwa to pewnie jeden z nich oznacza że jest za małe/brak ciśnienia na pompie CR. Ten drugi to może to: P0355 Ignition Coil E Primary/Secondary Circuit Malfunction czyli świece ale pewnie ten błąd zniknie sam jak naprawisz ten pierwszy :)

szymu
15-10-08, 16:36
Witam,
takie bledy odczytal serwis w ktorym wyladowalo autko. Jeden blad to blad czujnika polozenia walu korbowego (czy cos podobnego). Drugiego nie rozpoznali (blad bez nazwy). Serwis blad skasowal i stwierdzil ze auto jezdzi. I faktycznie jezdzilo - 5km, a pozniej to samo. Tym razem auto wyladowalo w ASO - twierdza ze czujnik jest uszkodzony. W najblizszych dniach ma przyjsc nowy - zobaczymy jak sie sprawa potoczy....

agent
16-10-08, 07:23
Tylko że błąd czujnika wąłu to P0335 a nie P0355.

szymu
16-10-08, 08:51
Facet z serwisu przepisał mi to co podałem :). Natomiast w serwisówce znalazłem tylko opis do błędu p1331 i wychodzi na to, że to właśnie on wskazuje na błąd czujnika położenia wału korbowego. Błędu p0335 ani p0355 w serwisówce nie znalazłem... tak czy siak dzisiaj dzwonili z ASO, że czujnik już przyszedł, także pewnie popołudniu będę wiedział co i jak (i ile niestety...)

Problem rozwiązany - był nim czujnik położenia wału korbowego. Cena ASO: czujnik 260zł, robocizna i diagnoza 140zł.

agent
17-10-08, 11:38
Dzieki za odpowiedź. Może się komuś przyda na przyszłość.

kwiczo
30-09-13, 21:42
Cześć, mam ostatnio podobny problem, samochód czasem gaśnie, przez kilka minut nie ma szans zapalić, jeśli odczekam około 5 min to zapala. Powtarza się to jakiś czas, czasem po 5 minutach jazdy, innym razem po godzinie, a są dni w których nic się nie dzieje. Nie zawsze wyrzuca błąd, ale raz czy dwa wyrzucił - odczyt wykazał P1331 Sygnał wałka rozrządu i wału korbowego. Udam się do ASO i zapytam ile skasują mnie za wymianę tego czujnika.