Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : SWAP Civ 1999 3d -> k20a2 rady? wskazówki?

vti81
13-10-08, 15:59
Witajcie,
jako, że sentyment do marki pozostał, postanowilem zrobić w/w projekt.
Czy moze ktos cenna rada, wskazówką pokierowac mnie jak wyglada to w rzeczywistosci?
Czy silnik k20 przyjmie sie bez oporu w w/w nadwoziu?
Może ktoś ma "cos" takiego zrobione?
Z gory wielkie dzieki.
Pozdrawiam

!markos
13-10-08, 16:02
jak masz 25kpln to mozesz juz zaczynac.
jak nie masz.. to lepiej nie zaczynaj.

vti81
13-10-08, 16:16
http://www.moto.allegro.pl/item453174872_honda_civic_kompletnaprzekladka_swap _type_r_k20a2.html

moze ktos zna? Chciałbym zlecić to w/w sprzedawcy z Wawy.
Stwierdził, że robota ok. 3 tyś za całość 14-15tyś.
Skad to 25tys? :-)

szymon1777
13-10-08, 16:25
sprzedawca ok ale swapa lepiej już w innej firmie chyba lepiej zrobic np ssg

vti81
13-10-08, 16:36
sprzedawca ok ale swapa lepiej już w innej firmie chyba lepiej zrobic np ssg

Ok, wezmę pod uwagę.
Jeszcze jedno - przegladalem forum, widzialem kilka odpowiedzi nt takiego swapa. Wiekszosc to "straszenie"?:D kosztami w wysokosci 25-30k.
W tym konkretnym przypadku - jesli chodzi o mechanicze sprawy wydaje mi sie, że jest wszytsko i calosc zamyka sie w kwocie 15k. Jesli nie mam racji, proszę o sensowane i konkretne wytłumaczenie co jest, czego nie ma, ile bedzie kosztowało :)

jorge5
13-10-08, 16:43
no wlasnie tez sie zaczelem zastanawiac skad sie biore te koszty o ktorych wszyscy pisza. Na forum jdm-option jest temat poswiecony ssg i w tym temacie goffy z ssg napisal ze koszt swapa na k20/k24 to ok 2500 + ewentualne koszty plynow, filtrow itp

!markos
13-10-08, 17:02
Skad to 25tys? :-)z doswiadczenia innych.

powiedziales mu, ze ma to wlozyc do budy 6 generacji? bo jesli tak i koles mowi, ze zrobi wszystko dobrze za 3kpln, to wlasnie znalazles chyba najtansza oferte swapa na k20.

jorge5
13-10-08, 17:14
nic w cenniku nie ma o generacji. Z reszta chyba jestes uzytkownikiem tego forum wiec podam linka http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=2704.
Totalnie nie wiem ile cos takiego powinno kosztowac i ile za to chca. Nie rozmawialem tez z ssg tylko napisalem co jest w tym watku.

Pati
13-10-08, 17:19
robocizna to praca fizyczna. nie obejmuje ceny części takich jak: łapy, półosie, nowy układ paliwowy, kolektor wydechowy, hondata, pozbycie się wspomagania kierownicy i sterta pomniejszych duperszmitów.

vti81
14-10-08, 10:11
robocizna to praca fizyczna. nie obejmuje ceny części takich jak: łapy, półosie, nowy układ paliwowy, kolektor wydechowy, hondata, pozbycie się wspomagania kierownicy i sterta pomniejszych duperszmitów.

Sprzedawca powiedział, że włożenie tego silnika bedzie kosztowało wlasnie tyle co napisalem.

Jesli chodzi o czesci dodatkowe - wzmocnione to wiadomo, że trzeba je dokupić.

Pozwolilem sobie zadzwonic do ssg, koszt robocizny i czesci o ktorych pisze powyżej zostaly wycenione na okolice 20tyś zł - także koszt SWAP w tym przypadku z silnikiem 30tys (plus hamulec i zawieszenie).

Teraz pytanie czy gdybym był laikiem wiekszym niz jestem ;-) i zlecił taka przekladkę odrazu za 3 tys bez zbierania wiekszych informacji na ten temat - poprostu mógłbym się "naciąć" ???

Wiadomo ssg w temacie H jest specjalistą, ale różnica w cenie ( czynnika w wielu przypadkach decydujacego (dla Polaka;) ) jest BIG !

mighty
14-10-08, 10:33
a co jeśli trafisz na faceta, który będzie zdobywał doświadczenie na twoim aucie? a fura zamiast stać 2 miesiące będzie stać rok...podejrzewam, że koleś nie robił takiego swapa nigdy, stąd taka cena.

Pati
14-10-08, 11:40
skoro ktos sie podejmie wsadzic i odpalic ten silnik za 3 tysie... to smialo
dopytaj jednak wczesniej co zawiera owa cena, a czego nie.

vti81
14-10-08, 13:55
skoro ktos sie podejmie wsadzic i odpalic ten silnik za 3 tysie... to smialo
dopytaj jednak wczesniej co zawiera owa cena, a czego nie.

Sek w tym, że jesli sie na cos zdecyduje to nie po to, żeby po tygodniu usiąść i zapłakać tylko po to by uśmiech był szerszy :-)
Nie bede tworzył filozoficznych odpowiedzi, dopytam jeszcze kilku szczegółów i bede działał :D
Życze sobie wytrwałosci, płynności $ ;) o rezultatach, jesli takowe , pozytywne bedą - poinformuje :-)
Z góry wielkie dzieki.
Pozdrowienia

sadam
15-10-08, 07:40
poplawszy jest uzytkownikiem tego forum wiec po prostu niech on sie wypowie i juz

Pati
15-10-08, 10:15
jak masz 25k to startujesz swapa. jak nie masz - nie startujesz.

a jak chcesz to mam kolektor wydechowy do Kswapa, który oddam w rozsądnych pieniądzach.

pepis3
16-10-08, 12:09
moze źle doczytałem..

trzeba sie pozbywać wspomagania ??

mleko
16-10-08, 12:16
moze źle doczytałem..

trzeba sie pozbywać wspomagania ??

Zapewne nie ma gdzie upchnąć

Pati
16-10-08, 21:33
CTR ma elektryczne. hydrauliczne ma accord ale brakuje miejsca.