Zobacz pełną wersję : SWAP Civ 1999 3d -> k20a2 rady? wskazówki?
Witajcie,
jako, że sentyment do marki pozostał, postanowilem zrobić w/w projekt.
Czy moze ktos cenna rada, wskazówką pokierowac mnie jak wyglada to w rzeczywistosci?
Czy silnik k20 przyjmie sie bez oporu w w/w nadwoziu?
Może ktoś ma "cos" takiego zrobione?
Z gory wielkie dzieki.
Pozdrawiam
jak masz 25kpln to mozesz juz zaczynac.
jak nie masz.. to lepiej nie zaczynaj.
http://www.moto.allegro.pl/item453174872_honda_civic_kompletnaprzekladka_swap _type_r_k20a2.html
moze ktos zna? Chciałbym zlecić to w/w sprzedawcy z Wawy.
Stwierdził, że robota ok. 3 tyś za całość 14-15tyś.
Skad to 25tys? :-)
szymon1777
13-10-08, 16:25
sprzedawca ok ale swapa lepiej już w innej firmie chyba lepiej zrobic np ssg
sprzedawca ok ale swapa lepiej już w innej firmie chyba lepiej zrobic np ssg
Ok, wezmę pod uwagę.
Jeszcze jedno - przegladalem forum, widzialem kilka odpowiedzi nt takiego swapa. Wiekszosc to "straszenie"?:D kosztami w wysokosci 25-30k.
W tym konkretnym przypadku - jesli chodzi o mechanicze sprawy wydaje mi sie, że jest wszytsko i calosc zamyka sie w kwocie 15k. Jesli nie mam racji, proszę o sensowane i konkretne wytłumaczenie co jest, czego nie ma, ile bedzie kosztowało :)
no wlasnie tez sie zaczelem zastanawiac skad sie biore te koszty o ktorych wszyscy pisza. Na forum jdm-option jest temat poswiecony ssg i w tym temacie goffy z ssg napisal ze koszt swapa na k20/k24 to ok 2500 + ewentualne koszty plynow, filtrow itp
Skad to 25tys? :-)z doswiadczenia innych.
powiedziales mu, ze ma to wlozyc do budy 6 generacji? bo jesli tak i koles mowi, ze zrobi wszystko dobrze za 3kpln, to wlasnie znalazles chyba najtansza oferte swapa na k20.
nic w cenniku nie ma o generacji. Z reszta chyba jestes uzytkownikiem tego forum wiec podam linka http://www.jdm-option.pl/forum/viewtopic.php?t=2704.
Totalnie nie wiem ile cos takiego powinno kosztowac i ile za to chca. Nie rozmawialem tez z ssg tylko napisalem co jest w tym watku.
robocizna to praca fizyczna. nie obejmuje ceny części takich jak: łapy, półosie, nowy układ paliwowy, kolektor wydechowy, hondata, pozbycie się wspomagania kierownicy i sterta pomniejszych duperszmitów.
robocizna to praca fizyczna. nie obejmuje ceny części takich jak: łapy, półosie, nowy układ paliwowy, kolektor wydechowy, hondata, pozbycie się wspomagania kierownicy i sterta pomniejszych duperszmitów.
Sprzedawca powiedział, że włożenie tego silnika bedzie kosztowało wlasnie tyle co napisalem.
Jesli chodzi o czesci dodatkowe - wzmocnione to wiadomo, że trzeba je dokupić.
Pozwolilem sobie zadzwonic do ssg, koszt robocizny i czesci o ktorych pisze powyżej zostaly wycenione na okolice 20tyś zł - także koszt SWAP w tym przypadku z silnikiem 30tys (plus hamulec i zawieszenie).
Teraz pytanie czy gdybym był laikiem wiekszym niz jestem ;-) i zlecił taka przekladkę odrazu za 3 tys bez zbierania wiekszych informacji na ten temat - poprostu mógłbym się "naciąć" ???
Wiadomo ssg w temacie H jest specjalistą, ale różnica w cenie ( czynnika w wielu przypadkach decydujacego (dla Polaka;) ) jest BIG !
a co jeśli trafisz na faceta, który będzie zdobywał doświadczenie na twoim aucie? a fura zamiast stać 2 miesiące będzie stać rok...podejrzewam, że koleś nie robił takiego swapa nigdy, stąd taka cena.
skoro ktos sie podejmie wsadzic i odpalic ten silnik za 3 tysie... to smialo
dopytaj jednak wczesniej co zawiera owa cena, a czego nie.
skoro ktos sie podejmie wsadzic i odpalic ten silnik za 3 tysie... to smialo
dopytaj jednak wczesniej co zawiera owa cena, a czego nie.
Sek w tym, że jesli sie na cos zdecyduje to nie po to, żeby po tygodniu usiąść i zapłakać tylko po to by uśmiech był szerszy :-)
Nie bede tworzył filozoficznych odpowiedzi, dopytam jeszcze kilku szczegółów i bede działał :D
Życze sobie wytrwałosci, płynności $ ;) o rezultatach, jesli takowe , pozytywne bedą - poinformuje :-)
Z góry wielkie dzieki.
Pozdrowienia
poplawszy jest uzytkownikiem tego forum wiec po prostu niech on sie wypowie i juz
jak masz 25k to startujesz swapa. jak nie masz - nie startujesz.
a jak chcesz to mam kolektor wydechowy do Kswapa, który oddam w rozsądnych pieniądzach.
moze źle doczytałem..
trzeba sie pozbywać wspomagania ??
moze źle doczytałem..
trzeba sie pozbywać wspomagania ??
Zapewne nie ma gdzie upchnąć
CTR ma elektryczne. hydrauliczne ma accord ale brakuje miejsca.