Zobacz pełną wersję : Narzędzie poszukiwane
Czy można ogarnąć gdzieś takie urządzenie jak prasa do wciskania/wyciskania tuleji gumowo-metalowych w wahacze?
Ciekawe czy są jakieś proste ręczne prasy - wyciskarki do takich tuleji - do kupienia.
Mówię tutaj o wersji bez zbytniego ****ięcia, pomijam prasy hydrauliczne za kPLN itp.
Chodzi mi o coś co można stosować od wielkiego dzwonu na potrzeby warsztatu podwórkowego :)
Znacie takie urządzenie? Ew gdzie można to kupić?
ja wciskałem tuleje do wahaczy starym, wielkim imadłem i dało radę ;) większy problem był z wyjęciem starej... udało się młotkiem.
na alledrogo są niedrogie ręczne prasy hydrauliczne
KrzyChules
13-10-08, 17:12
a moze stara warsztatowa prasa srubowa?
To chyba miażdży nie tylko cyce: http://www.allegro.pl/item458085797_prasa_hydrauliczna_12_t_lepsza_jakos c_promocja.html
swędzi mnie łapa i raczej to kupię :D
Ciekawet ile warsztat zaśpiewa za montaż 16 tuleji :D
Sądzę, że lepiej kupić prasę. I tak zrobię.
piotrstrojek
14-10-08, 08:25
Mnie od strony wołali 150zł :P
Będę wiedział do kogo uderzyć jak by mi prasy było trzeba :P
Będę wiedział do kogo uderzyć jak by mi prasy było trzeba :P
:D:D:D
A może małą składkę zrobimy? :D
Ja sie moge zlozyc ale bedzie stala u mnie :D Jak bedziesz chcial to zawsze bedziesz mogl podjechac poprasowac :D
dobra, daję 3 blachy, jeszcze 99 osób i mmy prawie warsztat. Wolisz przelew czy pojechać do Zabrza i Ci przywieźć? :D:D:D
szymon1777
15-10-08, 13:28
kupuj prasę i będziesz wymieniał u klubowiczów tulejki, szybko ci się zwróci:)
jak coś to ja mam taką jedną do wymiany:D
ja mam w planach zrobić coś podobnego do tych z allegro, bo mam stary podnośnik 5-ton w którym siadła pompka i chcę wykorzystać z niego sam siłownik, który zamontuje w ramie i będzie trzeba tylko jakąś pompkę wykonać do niego;) maże nawet pompę z napędem elektrycznym:D
w aso 500 zł za wymiane wszytstkich 16 tuleji :D
Zakup prasy zwraca się przy pierwszym dłubaniu, a co dopiero zrobienie samemu prasy... Stary przebiłeś mnie :D:D:D
Jak ktoś potrzebuje zapraszam do Krakowa - mam dojście do 3 pras w tym jedna 100ton więc chyba da radę :-)