PDA

Zobacz pełną wersję : Po zmianie płynu chłodzącego cieknie :/ D13B2

Kamilekxp
13-10-08, 13:42
Ostatnio byłem na wsi, gdzie wymieniałem płyn w chłodnicy. Na drugi dzień zauważyłem, że pod autem pojawiła się jakaś plama. Wcześniej chyba była zalana woda (bo po włożeniu do lodówki zamarzła) ale nic nie kapało. Teraz po tej wymianie cieknie. Nie jest to olej tylko właśnie ten zalany płyn. Wyciek nastąpił gdzieś z okolic paska rozrządu. Po odpaleniu zaczęło jeszcze bardziej kapać.

Nic tam nie było robione z tej strony, ani dotykane. Auto jeździło. Wymieniony został tylko ten płyn ...

Co jest grane ?

karpik85
13-10-08, 13:44
jak z okolic paska rozrządu to może pompa cieknie. A co Ty za płyn zalałeś ? Może w poprzednim płynie był dodany jakiś uszczelniacz ?

Kamilekxp
13-10-08, 14:53
Ten płyn poprzedni to woda była. Jak napisałem po włożeniu próbki tego płynu wcześniejszego do lodówki, to zamarzła. A płyn który zalałem to taki zwykły, TESCOwy .

Skoti
13-10-08, 15:15
Miała kiedyś padnietą pompe i płyn uciekał a gdy wlałem wodę ustawało(może kamieć lub rdza zatykała dziurę)
Ale jak cieknie z okolic paska rozrządu to obstawiam pompę.

Lcfr
13-10-08, 17:28
pompa
wejdz na kanał i zobacz...
ale raczej pompa...
płyn ma wieksze "własciwosci" penetracyjne niz woda... (tzn na wodzie nie musiało ciec a na płynie już bedzie)