PDA

Zobacz pełną wersję : kable do lusterek

Skoti
13-10-08, 09:47
Mam problem z przeciągnieciem kabla z środka auta do dzwi. Zamierzam poprowadzic 5 żył(3 na lusterko i 2 na podgrzewanie lusterka) Próbowałem przecisnać kable przez koszulkę która jest na łączeniu ale jest to nie możliwe, do tego na łączeniu wiązki z dzwiami jest jakas "kostka" której nie potrafie wyjąc. Czy da się to ogarnąc nie ściągając dzwi ?

mozes
13-10-08, 13:07
wyciągnij bolec z ogranicznika drzwi będziesz miał więcej miejsca poprzez mozliwość szerszego otwarcia drzwi
[pozdr

Skoti
13-10-08, 14:53
Dzieki ale już próbowałem i nadal nie mam możliwości przeciągniecia kabla w koszulce. Puściłem go luzem ale boje się że za niedlugo się połamie lub przetrze

Lcfr
13-10-08, 17:35
1. puscic tak jak pusciłeś
tyleze w koszulkach + termokurczka+kawałek eża na zagieciach-wtedy sie nie połamie i nie przetnie raczej
2. zdejmij gumke z kostek
jak zdejmiesz z drzwi i z błotnika to przyczep do kawałka drutu sztywnego przewód(sznurek)
drutem przeciągnij przez gumke(da się)
sznurkiem przeciągnij przewody
i 2 opcje teraz
albo:
rozwierc wolne miejsca(tam gdzie sa piny) w kostce i przeciągnij kable do drzwialbo jak dajesz rda i umiesz wepnij sie(zrób) potrzebne piny w kostce

tak czy inaczej zdejmij ogranicznik drzwi... bądz drzwi...
wtedy da sie na pewno...

Skoti
13-10-08, 18:07
Dzieki ci dobry człowieku. myslałem o wiertaniu ale doszedłem do wniosku ze nie chcę naruszać karoserii ale widocznie inaczej się nie da. Kabel jest już w izolacji.

Lcfr
13-10-08, 18:11
oprócz normalnej izolacji daj dodtakową
a wiercąc w kostce nie naruszasz karoserii...

ew jest 3cie wyjcie
puscic kable pod boczkiem (bez wiercenia)
ale beda widoczne kolo zawiasu wiec efekt marny...

Skoti
13-10-08, 18:14
Miałem na myśli wiercenie po za kostką. Dzieki za radę. Kolejna warstwa Izolacji napewno się znajdzie. Za niedługo auto bede mieć full wyposażenie jak na swój rocznik :)