Zobacz pełną wersję : kable do lusterek
Mam problem z przeciągnieciem kabla z środka auta do dzwi. Zamierzam poprowadzic 5 żył(3 na lusterko i 2 na podgrzewanie lusterka) Próbowałem przecisnać kable przez koszulkę która jest na łączeniu ale jest to nie możliwe, do tego na łączeniu wiązki z dzwiami jest jakas "kostka" której nie potrafie wyjąc. Czy da się to ogarnąc nie ściągając dzwi ?
wyciągnij bolec z ogranicznika drzwi będziesz miał więcej miejsca poprzez mozliwość szerszego otwarcia drzwi
[pozdr
Dzieki ale już próbowałem i nadal nie mam możliwości przeciągniecia kabla w koszulce. Puściłem go luzem ale boje się że za niedlugo się połamie lub przetrze
1. puscic tak jak pusciłeś
tyleze w koszulkach + termokurczka+kawałek eża na zagieciach-wtedy sie nie połamie i nie przetnie raczej
2. zdejmij gumke z kostek
jak zdejmiesz z drzwi i z błotnika to przyczep do kawałka drutu sztywnego przewód(sznurek)
drutem przeciągnij przez gumke(da się)
sznurkiem przeciągnij przewody
i 2 opcje teraz
albo:
rozwierc wolne miejsca(tam gdzie sa piny) w kostce i przeciągnij kable do drzwialbo jak dajesz rda i umiesz wepnij sie(zrób) potrzebne piny w kostce
tak czy inaczej zdejmij ogranicznik drzwi... bądz drzwi...
wtedy da sie na pewno...
Dzieki ci dobry człowieku. myslałem o wiertaniu ale doszedłem do wniosku ze nie chcę naruszać karoserii ale widocznie inaczej się nie da. Kabel jest już w izolacji.
oprócz normalnej izolacji daj dodtakową
a wiercąc w kostce nie naruszasz karoserii...
ew jest 3cie wyjcie
puscic kable pod boczkiem (bez wiercenia)
ale beda widoczne kolo zawiasu wiec efekt marny...
Miałem na myśli wiercenie po za kostką. Dzieki za radę. Kolejna warstwa Izolacji napewno się znajdzie. Za niedługo auto bede mieć full wyposażenie jak na swój rocznik :)