Zobacz pełną wersję : Problem z tłumikiem środkowym po zamontowaniu zawiasu Koni Sport Kit 1130
Witam wszystkich ! :):D Koledzy mam wielka prośbe do Was o pomoc w takiej sprawie iż po zamontowaniu w swojej hani EG5 zawieszenia na -30 Koni Sport Kit 1130 z regulacja siły tłumienia, wystapił u mnie taki problem, że jeżdząc już w 2 osoby po drodze z "niewielkimi" koleinami/garbami i biorąc je środkiem auta, zaczynam przycierać tłumikiem środkowym i nie wiem co tu teraz z tym wykąbinować, tak zeby znależć najlepsze rozwiązanie. Otóż to posiadam w swojej Hani jeszcze też tłumiczek koncowy z firmy remusa co jest juz teraz troszke bardziej głosny i nie wiem czy dałbym rady jezdzic na nim bez tego tłumika środkowego, bo słyszałem że po wycieciu środkowego i wstawienia tam róry może mi głosniej wydech pracować :/ Więc jeżeli macie jakieś pomysły co by moznabyło zrobić z tym moim fantem, czy zamienić ten tłumik środkowy na jakiś o mniejszej srednicy o ile są rózne rodzaje wielkości w sprzedazy-bo nawet nie wiem, czy może cos innego z tym wykąbinowac to napiszczie mi bo naprawde zle śmiga się po drogach z taką porażką przycierania tłumiekiem środkowym hehe:D Z góry wielkie dzieki za pomoc i pozdróweczka!
po wycieciu napewno bedzie glosniej mruczal a niema tyle miejsca zeby go podniesc do gory?
mozesz podniesc samochod lub pojechac do jakiegos magika-tlumikarza i sprobowac podniesc tlumik, u mnie po podgieciu uchwytu i zalozeniu twardszego wieszaka udalo sie podniesc o jakies 3 cm... ale i tak obciera... niestaty mamy takie drogi jakie mamy...
no własnie problem jest z tym taki że nie zabardzo mozna bedzie go chyba wyzej podwiesić :/ bede musiał obejrzec to porządnie bo zapomniałem juz jak to tam dokładnie wyglada.. Tak jak kupiłem fure to nic przy tym tłumiczku srodkowym nie robiłem, ale cos mi sie wydaje że on jakis dziwnawy jest bo od spodu, czyli od strony drogi ma jakiąś diwną konstrukcje.. jest okrągły ale jeszcze jakis stelarz ma od spodu z jakichs pretów i tym własnie chyba przycieram.. z przodu i z tyłu po 2 pręty.. :/ i tak sie zastanawiam czy nie idzie dokupic jakiegos innego tłumika srodkowego do fur z obnizeniem?? Nie wiecie nic w tym kierunku?? :) Albo i może ściąłbym gumówką te prety i bedzie gicior! hehe:D:D ale nie wiem czy to nie jest własnie jakieś wzmocnienie tego tłumika :D