Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Podnośnik szyby - lewy przód

Malik
12-10-08, 16:22
Witam

Rozsypał mi sie przegub w mechanizmie podnoszenia szyby, niby wszystko jest ok. tylko czasem w końcowej fazie zamykania szyba wypada z prowadnic i trzeba ja naprowadzić ręcznie. Na rynku wtórnym można kupić tylko kompletny mechanizm (z siłownikiem) za 150-200zł Wymyśliłem sobie że dobrze by było kupić podnośnik manualny (ok 50żł) i zamontowć do niego siłownik.
Więc mam pytanie:
- czy ktoś robił już takie próby i czy były 5D z manualnymi podnosnikami szyb z przodu? Manualne mechanizmy znalazłem tylko do 3D, konstrukcyjnie wygladają podobnie, ale drzwi do 3D są dłuższe wiec wymiarwo mogą się różnić.

A może tylny mechanizm będzie pasował do drzwi z przodu?

michalk
12-10-08, 17:21
Miałem ten sam problem o ile dobrze cię rozumiem, mi rozpadła się plastykowa rolka suwająca się wewnątrz szyny. Przełożyłem więc inna z niepotrzebnego mechanizmu tylnej szyby (manuala), i chodzi jak by była tam od zawsze.

civic15vtec
12-10-08, 17:59
Ja miałem to samo , kup cały podnosnik np od tygryska , ja brałem od niego po 50 zł kompletny tez przód .

Malik
12-10-08, 21:21
Tu mi się zepsuło: http://img442.imageshack.us/my.php?image=441386560ky8.jpg

A tak wygląda podnosnik szyby w drzwiach tylnych: http://img356.imageshack.us/my.php?image=5dtysw2.jpg i jest 100 zl tansza , przypuszczam że wystarczyłoby tylko silownik przełożyć.

Ale gdyby kolega civic15vtek dał mi jakieś namiary na "tygryska" to bez wachania kupiłbym kompletny podnośnik za taką cene.

civic15vtec
12-10-08, 21:52
Jego nr gg 8306268 na przyszłość szukaj w dziale giełda , nie popełniaj moich błędów :D

arnie600
27-03-10, 09:27
witam.
czy jest ktos moze zorientowany czy podnosnik lewy przod elektryczny bedzie pasowal z wersji angielskiej?
wielkie dzieki za wszelkie info i pozdrawiam.

MikeFoto
27-03-10, 14:30
witam.
czy jest ktos moze zorientowany czy podnosnik lewy przod elektryczny bedzie pasowal z wersji angielskiej?
wielkie dzieki za wszelkie info i pozdrawiam.

Bedzie pasować bez najmniejszego problemu, prawy i lewy to w zasadzie tylko lustrzane odbicia. pozatym różnice się kończą.

arnie600
27-03-10, 18:13
witam.
wlasnie rozkrecielm boczki. od strony drivera ida 4 kable do silniczka a od strony pasazera tylko 2. pewnie ma to zwiazek z funkcja auto. zamienie siliniczek i powinno byc ok :D
dzieki i pozdrawiam