Zobacz pełną wersję : nie chce zapalic
slawek1405
12-10-08, 14:27
Witam wszystkich mam problem z moja hania jest to rok 1998 silnik 1.4 a mianowicie nie chce zapalic.Do tej pory bylo wszystko ok wczoraj zgasilem samochod a juz puzniej nie chcial zapalic swieci sie ciagle lampka pomaranczowa i nie slychac po wlaczeniu zaplonu zeby pompa paliwa sie zalaczala a do tej pory dzialala.Sprawdzalem rowniez czy jest iskra i niestety nie ma a swiece sa suche.Czy w tym roczniku jest mozliwosc odczytania kodow jesli tak to prosze o porade jak to zrobic.Czy moze mi ktos pomoc????:
wpisz w szukaj słowo: samodiagnostyka
Obstawiam, ze po zrobieniu samodiagnostyki wyskoczy Ci blad 15.
Slawek, sprobuj stuknac pare razy jakims mlotkiem w aparat zaplonowy. Daj znac czy auto odpalilo.
slawek1405
12-10-08, 18:55
niestety ale nic nie dalo
slawek1405
12-10-08, 19:00
Witam ponownie moze ktos mi powie czy jest mozliwosc odczytania kodow bledow w civicu 1.4 rok 1998 jesli tak to prosze o instrukcje jak to zrobic.Pozdrawiam
TUTAJ (http://www.honda.gda.pl/smf/index.php?topic=275.0) cos chyba jest na ten temat
chłopie ogarnij się, w innym Twoim temacie o godzinie 15:30 napisałem żebyś w szukaj wpisał słowo: samodiagnostyka:p
b.negative
12-10-08, 19:31
Mi pomogła wymiana szczotek w rozruszniku.
slawek1405
12-10-08, 19:41
moze tak tylko nic nie ma na ten temat do tego rocznika i silnika
slawek1405
12-10-08, 20:18
Szukalem zlacza samodiagnostyki i znalazlem tylko trzy pinowe a czytalem ze tego trzy pinowego nie wolni zwierac,wiec nie wiem jak mozna wykonac odczytanie kodow.Jesli ktos wie prosze o instrukcje.
Z kazdym pytaniem bedziesz zakladal nowy temat ??
samo diagnostykę przeprowadza się tak samo, najpierw spróbuj
Nie wiem gdzie czytałeś ale źle widocznie zrozumiałeś.
Kolego nawet nie napisałeś jaki masz silnik. Jedyne co robisz to prosisz, żeby wszystko ktoś za ciebie poszukał
i potem Ci wytłumaczył. Nie tędy droga. Zasady forum chyba są inne.
Zaraz na początku jest przyklejony temat - Manuale. Ściągnij odpowiedni i powoli i dokładnie poczytaj.
A jeżeli chodz o piny to oczywiście należy je zewrzeć.
Najpierw zaświeci się raz to tego nie liczysz. Potem znowu ileś razy - to są dziesiątki a następnie znowu i to są
jedności. Pozostaje jeszcze zajrzeć do tablic z kodami.
Powodzenia !