Zobacz pełną wersję : Mini Me d15b2=> d15b7
Witam!!
Mam pytanie czy po przerobieniu silnika z d15b2 na b7 będzie normalnie działac moje Nitro LPG (instalka II gen)??
Z góry dzięki za odp, Pozdro
tak, kwestia regulacji składu mieszanki u gazownika
trzeba by jeszcze chyba zastosować jakiś emulator na wtrysk wielopunktowy no i nie wiadomo czy mikser spasuje
przepraszam za OT ale pytanko : gdzie jest umiejscowiona zwężka gazu w d15b2?
Prawdopodobnie nad przepustnicą czyli pod tą czarną puszką - przynajmniej u mnie tak jest. Idź po przewodach gazowych z parownika i dojdziesz do miksera, ale w d15b2 raczej innej możliwości nie ma jak opisana powyżej
Sorry za odkopanie tematu ale dostałem dwie różne odp i nie wiem komu wierzyc. Dlatego proszę o odp, ponieważ nie wiem czy zaczynac kompletowanie czesci do mini me
no ale konkretnie o co ci chodzi? masz napisane wyżej że instalka bedzie działac tylko trzeba bedzie wymienic emulator wtrysków i pojechać na regulację gazu
pamietaj też że na wielopunkcie, procentowo wiecej stracisz mocy niż na takim dwupunkcie b2 chyba że dołożysz blosa albo sekwencje, jak masz kupować emulator i nowy mixer bo od b2 sie raczej nie nada to lepiej dołóż i kup blosa
poszukaj na necie wykresów z lpg I i II gen jak wypadają silniki z wielopunktowym wtryskiem (ile tracą mocy) a jak z jednopunktowym bo w b2 zasada działania jest prawie taka sama, jak zostaniesz przy mixerze stawiam na max 10KM
przeróbka z b2 na b7 ma sens jesli masz zamiar jezdzic na benzynie badz jesli do gazu wrzucisz sekwencje lub blos jak napisal pawel240. b7 ma lepszy układ zasilania paliwem (benzyna nie LPG) niz b2 ale jezdzac na gazie, na mikserze który masz teraz nie poczujesz pewnie róznicy bo gaz ciagle bedzie podawany w ten sam sposób.
jeszcze jedno pytanie, a czy instalka LPG z D15B2 podpasuje do D16Z6?? bo mam na oku silnik D16Z6 w dobrej cenie i chciałbym go zamienic z moim d15b2
musiałbyś założyć blosa, tak mi się zdaje.
Tylko emulator wtryskow i jak bedzie potrzeba to mixer a to wszystko bedzie pasowalo...