Zobacz pełną wersję : procedura załączenia Vtec
witam. mam parę pytań posiadam dwie hondy V gen z silnikami B16A2 i w jednej Vtec załącza się od 5500obr a w drugiej 6000tyś obr.zamieniłem komputery i w tej co miałem Vteca od 6000tyś to po zmianie kompa nic się nie zmieniło dlaczego ktoś mi może odpowiedzieć??
ma ktoś na to patent?
wydaje mi sie, ze komputer ma za zadanie tylko "uruchomic odpowiednie krzywki" , a zalaczy je jak dostanie informacje o odpowiednim cisnieniu oleju..... moim zdaniem za roznice odpowiadaja elektrozawory...
moze obrotomierz przeklamuje
moze obrotomierz przeklamuje
raczej nie bo na poszczególnych biegach są te same obroty. i odcinka w tym samym miejscu więc odpada zepsuty obrotomierz.
V tec jest sterowany ciśnieniem oleju wiec prawdopodobnie masz rózne ciśnienia w obu silnikach.stąd róznica.
raczej nie bo na poszczególnych biegach są te same obroty. i odcinka w tym samym miejscu więc odpada zepsuty obrotomierz.
czyli na każdym biegu w jednym docina na 5500 a w drugim 6000?
V tec jest sterowany ciśnieniem oleju wiec
nie do końca masz rację...
czyli na każdym biegu w jednym docina na 5500 a w drugim 6000?
.
nie chodziło mi o załączenie Vteca na każdym biegu jest tak samo a odcinka w jednym i drugim aucie przy tych samych obrotach.
po prostu zamieszałem się :rolleyes: