PDA

Zobacz pełną wersję : gaśnie.....nie wkreca się na obroty

dEboo
09-10-08, 14:40
Config:
Honda civic 93r. eg4
d15b2

2 dni temu z dnia na dzien gdy rano odpaliłem hanię......zaczęła nie równo pracować silnik dziwnie wkreca się na obroty... daję gaz do dechy i na 2,5tyś zatrzymuje sie wskazówka na chwile spada jakby ją coś dusiło....gdy już wkręci się na obroty gdy wskazówka spada i dam gaz do dechy to przez jakieś 2s obroty dalej spadają mimo gazu do podłogi....podczas jazdy prycha i gaśnie....co ciekawe od pewnego czasu(gdzieś1,5 tygodnia)robi mi wirek w baku.....wcześniej za 30zł robiłem niecałe 90KM....teraz 30zł starczyło na jakieś 30KM. Samodiagnostykę robiłem i nie wykazuje żądnego błędu w komputerze....teraz mi wyskoczyło ale je zresetuje bo kolega rozpinał wtyczki na chodzącym silniku i dlatego załapało.....Ogólnie wielka kicha....wymieniałem wczoraj filtr paliwa i paliwo wyciekające z filtra pełne było ciemno szarej benzyny... czy to normalne że w filtrze jest aż tak brudna waha(zapachem benzyna przypomina birol który stoi u mnie na półce) ?? czy aby dostać się do pompy paliwa trzeba trzeba od spodu(kanał) czy wystarczy wyjąć tylną kanape i od góry ?? i czy jak walnięty by był czujnik położenia przepustnicy to czy samodiagnostyka by to wykazała ??

Dodam iż to nie aparat ponieważ mój kolega go przeczyszczał mi aparat i wszystko chodziło dobrze....

skolopendra
11-10-08, 14:37
wystarczy wyjąć kanape

szary
12-10-08, 00:17
mimo przeczyszczania stawiam na kopulke i palec... mialem podobny problem... rowniez przeciscilem aparat... wielka radocha ze wszystko wrocilo do normy po czym za kilka dni to samo... i tak coraz czesciej trza bylo ten aparat czyscic... po wymianie kopulki i palca problemu pozbylem sie ostatecznie.