Zobacz pełną wersję : "sportowe"sprężyny do D15B2
Witam, mam seryjny wysoki szpetny zawias:)
chcialbym nieco obniżyc moja honde ale najbardziej zależało by mi na sztywnosci,
czy spreżyny obnizajace np Weitec 40/40mm sprawdzą sie przy seryjnych amorkach?
albo czy mozna dopasowac skrocone spreżyny od accorda lub innego modelu ?
będę wdzięczny za pomoc
na pewno nie dopasowuj sprezyn od czegosc innego
wybierz produkt jakies sprawdzonej firmy ale musisz sie liczyc z tym ze jak zmienisz same sprezyny to seryjne amorki duzo szybciej sie wykoncza
a orientujesz sie czy np daloby rade dopasowac od jakiegos vteca i czy cena bylaby porownywalna z takimi weiteca -chyba 540 zl?
dalo by sie bo sa wymienne tylko ze auto nadal bedzie wysoko
lubie czasem posmigac po nieutwardzonej nawierzchni takze pewnie satysfakcjonowaloby mnie 20-30 mm nizej ale glownie chodzi mi o to zeby bylo sztywniej
to najwazniejsze sa do tego amortyzatory sztywne
a nie wiesz czy mozna wtedy dopasowac amorki hondowskie np od vteca,czy raczej pod model jakiejs specjalistycznej firmy
ps.dzieki za pomoc
czemu czepiles sie tego vteca? jak chcesz dobry twardy amorek to kup bilsteina B6.
bo wydawalo mi sie ze moze oryginalne hondowskie beda nieco tansze niz profesjonalne np. bilsteina, a orientujesz sie jaki bylby koszt kompletu tych bili?
B6 1400-1800 w zaleznosci gdzie zalatwisz.
B6 jest twardszy, ale tej samej długości co seryjny
jak juz kupowac to B8
jak juz kupie takie amorki to nie od razu bedzie mnie stac na obnizajace spreżyny, a orientujecie sie jak takie amorki beda sie sprawowac z seryjnymi sprężynami?
lepsza konfigurajaq, niż odwrotnie, choć nie dająca takigo obniżenia jak seryjne amory ze sportową sprężyną
A Tokico HP?, a co to za amorki?:)i jaka cena orientacyjnie?
Tak jak pisze Lio - przy sprezynach -40mm tylko b8 bo inny amortyzator niebedzie pracowal na calej dlugosc. Ja ostatnio kupowalem komplet za 1100zl - i polecam wam firme MTSBilstein (http://www.mtsbilstein.pl/)
A co powiecie o zestawie firmy KW chodzi o gwint.
pozdro.
fajna sprawa jakto gwintowane, ale koszt jest nieco przerażający:)