Zobacz pełną wersję : Immobilizer
Witam
jak wiecie a moze nie posiadam civica 5D i mam w nim Immobilizer nie w kluczyku tylko dokładany tak zwana pastylke wiem ze by tak isam tez w civikach 5gen i tu moje pytanie jak go odłaczyć gdyż mam tylko jedna ta pastylke do przykładania i nie raz musze kilka racy przykładać zeby złapał moze jest jakis sposób na wyłaczenie go prosze o jaksa instrukcje jak to zrobić ??
moze sie czepiam, ale czy slyszales o znakach interpunkcyjnych? Strasznie zle sie czyta takie mega zlozone zdania.
Jeżeli dokładany to szukasz po kabelku od czytnika czarnego pudełka :) patrzysz po kabelkach gdzie są podłączone i odpiansz. Jeżeli któryś z orginalnych kabli wiązki samochodu jest przecięty i połączony przez immo to łączysz go spowrotem i tyle.
Wystarczy przyłożyć pastylkę do diody na wyłączonym zapłonie żeby zamrugała i po kłopocie .
A tak na marginesie też mam taki immobiliser ale działał do momentu zmiany radia a teraz żyje własnym życiem :) ale to może i lepiej bo strasznie uciążliwy był .
Jeżeli dokładany to szukasz po kabelku od czytnika czarnego pudełka :) patrzysz po kabelkach gdzie są podłączone i odpiansz. Jeżeli któryś z orginalnych kabli wiązki samochodu jest przecięty i połączony przez immo to łączysz go spowrotem i tyle.
kolego od diody ida dwa kable prost odo ECU i jak przyłoze ta pastylke słychac tak jak by cos pykneło i do chodzi to od stronuy ECU
KrzyChules
26-10-08, 14:28
te pykniecie to przekazniki :)
wim bo tez mama pastylke i kiedys rozebralem centralke immo i tam są