Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Pytanie o przebieg..

Kris21
08-10-08, 10:58
Witam. Chcę kupić Civic'a. Mam już dobrą oferte. Auto świeżo sprowadzone z niemiec. Lakier ładny.. na nadkołach nie ma żadnej rdzy. W śrdoku b. ładnie czysto i tapicerka egegancka. Silnik ładnie cichutkko i równo chodzi. Auto nie kopci nie bierze oleju. Jeżdzi ładnie bo jechałem i zero zarzutu :) nie ściągaa dobrze trzyma się drogi. Jedyny problem w tym że ma 280 tys przejechane. Ogólnie jestem zdania że honda to jest honda i jeżeli ma 200 tys to spokjnie drugie tyle można zrobić. Chciałbym jednak znać waszą opinie czy warto ją brać. Przebieg jest oryginalny i auto jeździło na niemieckich drogach. Proszę o pomoc... bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam

pawel_malik
08-10-08, 11:21
jezeli wszystko ok, auto nie mialo dzwona i masz udokumentowany przebieg serwisowy to mysle ze mozna brac. Obejzyj dokladnie z kims co ma troche pojecie o autach bo samemu to sie tylko napalisz i czasem moze wyjsc duzo nieprzyjemnych spraw... A jaki ten civic jest?podaj dane

Kris21
08-10-08, 11:49
Heh.. problem polega na tym że chyba za mocno się napaliłem :p no i ogólnie już zarezerwowałem auto i zrobiłem wpłate.. ale wpłata przecież nie oznacza kupna samochodu. Honda Civic Hatchback 94, poj 1,5, 90km przebieg 280 tys, czarny kolor, no i chyba tyle z takich ogólnych danych;) Niestety nie mam nikogo kto zna się tak dobrze na autach by sprawdzić i powiedzieć mi coś więcej o aucie a tym bardziej nie mam żadnego eksperta od Hond a tym bardziej od Civic'ów:(

szymon1777
08-10-08, 11:59
sprawdź samochód w serwisie samochodowym i na pewno nie napalaj się nigdy przy kupnie samochodu
przebieg spory ale jeśli w Niemczech to nie ma takiego problemu tylko że pewni i tak czeka cię remont silnika ale nie bój niektóre są do remontu i przy 150tys km

Skoti
08-10-08, 13:00
Przebieg duży ale prawdopobnie prawdziwy. Nie jedno auto co ma 190tys tak naprawde ma 100 lub 150tys więcej

Kris21
08-10-08, 14:14
A co mówicie ten Civic da radę przejechać jeszcze przynajmniej ze 100 tys km? oczywiście zakładając że to Honda :) A skoro już padło to tutaj.... to jak wygląda remont silnika co jest wymieniane itd?

debugero
08-10-08, 17:18
Średnio remont to ok 150 zł.A co zas się tyczy udokumentowanego przebiegu,to wszystko lipa.Zwłaszcza jak się kupuje od chandlazy autami .

karpik85
08-10-08, 22:17
Średnio remont to ok 150 zł.

Chyba 1500 ...

Kris21
09-10-08, 19:15
O lol:eek: a pytanie jak to wygląda.. co jest robione przy silniku?

piotrstrojek
09-10-08, 19:20
Głównie remont silnika polega na wymianie pierścieni tłokowych i uszczelniaczy zaworowych, dalej uszczelka pod głowicą i w zależności od tego jak bardzo się poci inncy uszczelek...

Kris21
09-10-08, 21:41
No a taki remont silnika to całkowicie wystarczy na jakieś kolejne kilkanaście tys. km rozumiem. No i po takim remoncie silnika nie ma się co obawiać że coś mnie zaskoczy?:rolleyes: Sorry że tak dużo pytam ale staram się dowiedzieć jak najwięcej;)

ppiotrek
09-10-08, 21:56
jak dotrzesz silniczek i dobrze ktoś zrobi remoncik, to pojeździsz jeszcze długo ;)

TENCIO
10-10-08, 03:00
ale nie ma co zakladac ze od razu czeka cie remont. jezeli wszystko z silnikiem bylo robione terminiowo,a poprzedni wlasciciel umiejetnie sie z nim obchodzil to nie nalezy sie bac takiego przebiegu. znam przypadki hond z przebiegami grubo powyzej 250tys , ktore do tej pory smigaja na pelnym syntetyku i nic im sie nie dzieje.

Kris21
10-10-08, 10:57
A po czym można poznać że potrzebny jest remont silnika?

piotrstrojek
10-10-08, 13:16
Jak zaczniesz stawiać za sobą zasłonę dymną i olej Ci zacznie znikać szybciej niż paliwo to wtedy będziesz wiedział :P

Innym sposobem jest pojechanie do jakiegokolwiek warsztatu i poproszenie o zrobienie tzw. badania kompresji - jeżeli będzie równa na wszystkich cylindrach to ok - jeżeli nie równa, ale w granicach 8-10 to jeszcze możesz jeździć, a jeżeli będzie zero na któymś, no to trza robić...

Kris21
12-10-08, 12:54
Aha :) no to już wiem.. Dziękuje wszystkim za pomoc;)