Zobacz pełną wersję : Pytanie o przebieg..
Witam. Chcę kupić Civic'a. Mam już dobrą oferte. Auto świeżo sprowadzone z niemiec. Lakier ładny.. na nadkołach nie ma żadnej rdzy. W śrdoku b. ładnie czysto i tapicerka egegancka. Silnik ładnie cichutkko i równo chodzi. Auto nie kopci nie bierze oleju. Jeżdzi ładnie bo jechałem i zero zarzutu :) nie ściągaa dobrze trzyma się drogi. Jedyny problem w tym że ma 280 tys przejechane. Ogólnie jestem zdania że honda to jest honda i jeżeli ma 200 tys to spokjnie drugie tyle można zrobić. Chciałbym jednak znać waszą opinie czy warto ją brać. Przebieg jest oryginalny i auto jeździło na niemieckich drogach. Proszę o pomoc... bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam
pawel_malik
08-10-08, 11:21
jezeli wszystko ok, auto nie mialo dzwona i masz udokumentowany przebieg serwisowy to mysle ze mozna brac. Obejzyj dokladnie z kims co ma troche pojecie o autach bo samemu to sie tylko napalisz i czasem moze wyjsc duzo nieprzyjemnych spraw... A jaki ten civic jest?podaj dane
Heh.. problem polega na tym że chyba za mocno się napaliłem :p no i ogólnie już zarezerwowałem auto i zrobiłem wpłate.. ale wpłata przecież nie oznacza kupna samochodu. Honda Civic Hatchback 94, poj 1,5, 90km przebieg 280 tys, czarny kolor, no i chyba tyle z takich ogólnych danych;) Niestety nie mam nikogo kto zna się tak dobrze na autach by sprawdzić i powiedzieć mi coś więcej o aucie a tym bardziej nie mam żadnego eksperta od Hond a tym bardziej od Civic'ów:(
szymon1777
08-10-08, 11:59
sprawdź samochód w serwisie samochodowym i na pewno nie napalaj się nigdy przy kupnie samochodu
przebieg spory ale jeśli w Niemczech to nie ma takiego problemu tylko że pewni i tak czeka cię remont silnika ale nie bój niektóre są do remontu i przy 150tys km
Przebieg duży ale prawdopobnie prawdziwy. Nie jedno auto co ma 190tys tak naprawde ma 100 lub 150tys więcej
A co mówicie ten Civic da radę przejechać jeszcze przynajmniej ze 100 tys km? oczywiście zakładając że to Honda :) A skoro już padło to tutaj.... to jak wygląda remont silnika co jest wymieniane itd?
Średnio remont to ok 150 zł.A co zas się tyczy udokumentowanego przebiegu,to wszystko lipa.Zwłaszcza jak się kupuje od chandlazy autami .
Średnio remont to ok 150 zł.
Chyba 1500 ...
O lol:eek: a pytanie jak to wygląda.. co jest robione przy silniku?
piotrstrojek
09-10-08, 19:20
Głównie remont silnika polega na wymianie pierścieni tłokowych i uszczelniaczy zaworowych, dalej uszczelka pod głowicą i w zależności od tego jak bardzo się poci inncy uszczelek...
No a taki remont silnika to całkowicie wystarczy na jakieś kolejne kilkanaście tys. km rozumiem. No i po takim remoncie silnika nie ma się co obawiać że coś mnie zaskoczy?:rolleyes: Sorry że tak dużo pytam ale staram się dowiedzieć jak najwięcej;)
jak dotrzesz silniczek i dobrze ktoś zrobi remoncik, to pojeździsz jeszcze długo ;)
ale nie ma co zakladac ze od razu czeka cie remont. jezeli wszystko z silnikiem bylo robione terminiowo,a poprzedni wlasciciel umiejetnie sie z nim obchodzil to nie nalezy sie bac takiego przebiegu. znam przypadki hond z przebiegami grubo powyzej 250tys , ktore do tej pory smigaja na pelnym syntetyku i nic im sie nie dzieje.
A po czym można poznać że potrzebny jest remont silnika?
piotrstrojek
10-10-08, 13:16
Jak zaczniesz stawiać za sobą zasłonę dymną i olej Ci zacznie znikać szybciej niż paliwo to wtedy będziesz wiedział :P
Innym sposobem jest pojechanie do jakiegokolwiek warsztatu i poproszenie o zrobienie tzw. badania kompresji - jeżeli będzie równa na wszystkich cylindrach to ok - jeżeli nie równa, ale w granicach 8-10 to jeszcze możesz jeździć, a jeżeli będzie zero na któymś, no to trza robić...
Aha :) no to już wiem.. Dziękuje wszystkim za pomoc;)