Zobacz pełną wersję : Jaka jest róznica pomiędzy Civic 1,5 D15B3 (105 KM) a zwykłą
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy Hondą Civic 1,5 D15B3 (105 KM), a tą samą Hondą 90-konną (model 92-95). Interesuje mnie czy nie ma problemów np. z dostępnością niektórych części, oraz czy jest istotna różnica w spalaniu. Z góry dzięki za odp.
D15B3 ma 90 KM i jest na gaźniku
No rozumiem, że szydzicie, że powtórzyłem informacje, ale to dlatego, że wysłaliśmy z Adamem posty w tym samym momencie a nie dlatego, że jestem idiotą :lol:
VTC
że jestem idiotą Laughing
ja bynajmniej tez nie uwazam siebie za idiote;)
D15B3... ciekawe... pierwsze slysze :D
hmm, ja to jestem chyba idiota, bo wysłałem później ;)
aaa i ten silnik jest na gaźniku :!: (nie było jeszcze ? )
wracając do pytania, to silnik troszke jest starszy i napewne kilka elementów jest bardziej trudnodostępnych, ale nie na tyle, żeby sobie nie poradzić :-)
Spalanie jak to na gaźniku, do super oszczędnych nie należy, ale to z tego co pamiętam to silnik bez kompa (przynajmniej tak Tomo się zarzekał) i wysoko się kręci
nie było jeszcze ?
było :wink:
Mam pytanie,czy warto kupic auto z takim silnikiem czy lepiej zwykly 90KM?czy ceny czesci do tego 103KM beda drozsze?
czy ceny czesci do tego 103KM beda drozsze? :roll:
D15B3 ma 90KM :idea:
D15B3 ma 90. :idea:
D15B3 ma 90 KM i jest na gaźniku :idea:
czy lepiej zwykly 90KM?
lepiej "zwykly" czyli d15b2 a jeszcze lepiej d15b7 8)
Auto: BMW 525
aaaaaaaaaaaaaaaaaaa :wink:
no a co masz przeciwko bmw?drechem nie jestem;) poprostu szukam jakiegos civica i w ogloszeniu natrafilem na niby wersje 103KM ryje po internecie od 2dni i naprawde ciezko jest znalesc 1,6 w rozsadnej cenie chodzi mi oczywiscie o civici 92-95
[ Dodano: Wto 22 Lis, 2005 ]
a jesli chodzi o mniejsze motory niz 1,6 czy to wogule "jedzie" bo cos czuje ze bede zmuszony do kupienia jednak z mniejszym motorem :(
niby wersje 103KM
Może chodzi o wersję silnika 1,5 D15B7 o mocy 101 (102 KM - róznie podają). Jest on na wielopunktowym wtrysku i jakoś "jedzie" :twisted:
No mysle ze o to chodzi koles w ogloszeniu podal wlasnie symbol D15B3.A jak jest z tymi mniejszymi da sie tym pojezdzic?
da sie :) . mam d15b2 i bemki wciagam na sniadanie - no ofens :wink:
wrócimy do konkretów, czy zamknąć :?:
da sie n . mam d15b2 i bemki wciagam na sniadanie - no ofens Wink
no ja tez wciagam, nie wszystkiue of korz ale wiele osobnikow wywala galy jak sie zatrzymujemy na anstepnych swiatlach
1.3 nie kupuj, minimum 1.5
do beemek nic nie mam ;)
D15B3 ma 90km - sprawdzane na hamowni moja miala 93km
Bardzo dobrze sobie radzi a dzieki gaznikowi ma wiecej Nm i jest duzo szybsze od np. d15b2
i wiecej chleje pewnie :)
GrzesiekPS
23-11-05, 19:47
D15b3? nawet nie wiem co to jest. Minimum d15b2 (lepiej d15b7) innych 1.5 nie bierz pod uwage
i wiecej chleje pewnie :)
to na pewno;/
Ja tylko dodam, że kumpel miał D15B3 w sedanie 5 gen i skubany latał prawie jak D15B7 w "kupe". Brak odcinki też był u niego na rękę. A spalanie - jak to gaźnik.... chociaż przy pałowaniu każda spali co nieco.
Ja tylko dodam, że kumpel miał D15B3 w sedanie 5 gen i skubany latał prawie jak D15B7
nie wiem jak to prawie lata, ale Tomo też ma D15B3 i przyjmuje zakłady na pozostałe 1.5 które z nim staną, włącznie z Furiousem :-)
więc stwierdzenie
D15b3? nawet nie wiem co to jest. Minimum d15b2 (lepiej d15b7) innych 1.5 nie bierz pod uwage
ma się nijak
sajmon1100
24-11-05, 22:16
Witam!
Chciałbym się dowiedzieć jaka jest różnica pomiędzy Hondą Civic 1,5 D15B3 (105 KM), a tą samą Hondą 90-konną (model 92-95). Interesuje mnie czy nie ma problemów np. z dostępnością niektórych części, oraz czy jest istotna różnica w spalaniu. Z góry dzięki za odp.
d15b3 ma 103 konie
toms miał tą wersje na gaźniku i auto faktycznie ma 103 hp
badał na hamowni ?
potwierdzone danymi z netu ?
Tomo też ma i wychodzi 93KM
wszystkie zrodla na temat tego silnika ktore znalazlem mowia ze to auto ma 90km
i faktycznie ma 90km :roll: Dlaczego piszecie ze ma więcej, macie jakies dowody?
Ja po miescie potrafie osiagnac spalanie na poziomie 7 litrow wiec nie wiem ktore D15B2 spali mniej :P
moje w lato pali po miescie 7 litrow okolo ;)
sajmon1100
26-11-05, 01:04
badał na hamowni ?
potwierdzone danymi z netu ?
Tomo też ma i wychodzi 93KM
badał!! na hamowni
przemek_civic
26-11-05, 11:23
mojemu D15Z1 na hamowni wyszło 105KM... i sie zastanawiam jak to jest z tą mocą w hondach...
Tomo też ma D15B3 i przyjmuje zakłady na pozostałe 1.5 które z nim staną, włącznie z Furiousem :-)
chetne spróbuje :grin:
Ja po miescie potrafie osiagnac spalanie na poziomie 7 litrow wiec nie wiem ktore D15B2 spali mniej
na gazie mojej siorki pali ok.7,6 :) Ty jak masz takie spalanie na benzin to musisz jeżdzić jeszcze wolniej niż ja a jeżdzę jak 102 letni emeryt :D
Jak sie jezdzi na malej dyszy tzn. do ok. 2800obr/min to nie spali wiecej niz 7 po miescie a na trasie jeszcze mniej.
Chetnie wpadne na jakies zawody na 1/4 sie poganiac wtedy porównamy :)