Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : czy podejdzie inna skrzynia do vti??

stivenh
07-10-08, 23:28
witam, jako ze mam vti z silnikem b16a2 mam pytanie odnoscnie skrzyni. Chrupie mi synchronizator 3 biegu a wymina to koszt ok 800 zl moze i wiecej. Czy ktos sie orientuje czy podjedzie do mnie skrzynia od jakiegos innego silnika?? Moze od d16z6 albo jeszcze cos by pasowalo??
Bede wdzieczny za rade

kenny
08-10-08, 00:44
Pilnuj się Bserii. Skrzynie od D nie pasują.
Jak już chcesz bardzo zmieniać to bierz od ITRa lub możesz zrobic hybrydę ze skrzyni od anglika VTI. W obu przypadkach dostajesz szperę.

stivenh
08-10-08, 07:50
pomysl mi sie podoba, z ta skrzynia ze sprzera, mozesz objasnic dokladniej o co chodzi??

kenny
08-10-08, 22:51
W ITRze i angliku VTI skrzynia ma szperę seryjnie. Skrzynia z ITRa jest fajna, krótka (ew 4kę można przełożyć z EK4), skrzynia od anglika jest strasznie długa, więc 2,3 przekładasz z EK4.

Motyl
09-10-08, 08:16
najtaniej wyjdzie cie wymiana synchro kupno skrzyni ze szperą to droga zabawa.

koszt wymiany synchro to 500zł plus synchro więc dodatkowo jeśli kupisz nowy to pewnie z 300zł, więc nie wiem skąd ci wychodzi, że więcej. Można wymienić olej w skrzyni, jeżeli nie był wymieniany, ale to dodatkowo 100zł.
jeśli chcesz mieć szpere kupuj skrzynie z anglika vti, razem z twoją z b16 można zmontować dobrą skrzynkę

Kras
09-10-08, 09:19
Dokladnie. Ceny szper i skrzyn z ITR sa tak powalone teraz, ze jak ktos naprawde jest zainteresowany powaznym modem skrzyni to duzo lepiej kupic custom FD i mocna szpere z USA.

Pati
09-10-08, 12:13
motyl - skad masz te ceny synchronizatorów? to nowe są?