PDA

Zobacz pełną wersję : lampy w stylu USDM

joniu88
07-10-08, 19:41
witam,

chciałbym zrobić sobie lampy w stylu USDM, mam manuala z forum ale i tak nie dokońca jestem przekonany co do moich umiejętności manualnych.. i tu prośba czy jest ktoś kto mógłby mi pomóc w zrobieniu tego moda z poznania lub okolic? mogę dojechać..

Proszę o PW

BartGT
07-10-08, 19:52
jak wpadniesz do Łodzi to moge Ci zmodzić lampki ;) (4x postoje, 4x stop, 1x przeciw mgłowe :) )

joniu88
07-10-08, 19:58
trochę daleko żeby jechać tylko po to;p a Ty czasem w okolice poznania się nie wybierasz jakoś w niedalekiej przyszłości?

harek
07-10-08, 21:18
to jest na tyle proste ze poradzisz sobie :)

ja juz 3 hanie tak przerobiłem i zajmuje to maks 2 h (z wydłubaniem odblasku)

kup gdzieś (wiem ze septic miał) dwie oprawki dwu włóknowe i metr przewodu...

joniu88
07-10-08, 22:04
łatwo mówić jak się zorobiło to 3 razy :P

dymek
07-10-08, 23:42
Na prawdę prosta sprawa! Przejrzyj na spokojnie manuala, a w razie co pytaj!

joniu88
07-10-08, 23:47
a to jaki przewód mam kupić? bp jutro podjade do sklepu z częściami do japońców kupie te oprawy dwuwłóknowe i żarówy..

zieloo007
08-10-08, 08:54
Ja mam lampe na sprzedaż z otworem nadająca się na USDM. Jakby ktoś chciał to zapraszam na priv

harek
08-10-08, 10:20
a to jaki przewód mam kupić? bp jutro podjade do sklepu z częściami do japońców kupie te oprawy dwuwłóknowe i żarówy..

nie wiem czy uda ci się kupić oprawki, ale spróbuj
jak nie będzie to chyba Septic będzie miał

przewód ? zwykły jednożyłowy metr powinien styknąć ale nie zaszkodzi wziąć więcej

i drobna sugestia - te w klapie zrób tylko jako postojowe + 2 przeciwmgłowe, nie rób z nich stopów. na moje kiepsko wygląda jak świeci Ci się z tyłu 5 lamp stop...

dymek
08-10-08, 10:59
Oprawki to raczej użwyane do danej generacji kupić - dopasowane do lampy a cena taka sama. Przewód? Zobacz jak wyglądają przewody dochodzące do lamp i dobierz coś podobnego. Widzę, że masz coupe, więc od razu kup trochę więcej kabla ze 2 metry x2 jeśli chcesz doprowadzić pozycję i stop.

sebush
08-10-08, 14:35
przciez pozycja jest juz w kostce wystarczy tylko przewody w kostce od wiazki poprzekladac, jesli sie chce stopy z dzialajacymi przeciwmglowymi to trzeba dwie diody prostownicze z pol metra kabla, nie trzeba nawet przewodu do klapy ciagnac, ja mam tak zrobione i smiga az milo :)

majdan
08-10-08, 16:17
Oto instrukcja:
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=9879&highlight=USDM