PDA

Zobacz pełną wersję : Urwana śrubka:/

pppawelek
06-10-08, 20:06
Witam! Dzisiaj coś mnie podkusiło żeby dokręcić śrubki od pokrywy bo leciutko mi sie olej sączy z uszczelki na klawiaturze i bah... urwałem śrubkę:/ Dużo jest z tym roboty w civic-u V silnik D15B2?

qba1983
06-10-08, 20:14
tez mialem taki przypadek... ciezko z tym bylo.
rozwiercic sie nie dalo, bo sruba twarda ale krucha. cale szczescie dalo sie ja wykrecic srobokretem popukujac pod katem mlotkiem(dlugo to trwalo ale jakos z szczesliwym finalem)
nowa sruba w aso kosztowala okolo 25zl

pppawelek
06-10-08, 20:19
To ją sie normalnie wykręca? Bo mi zostało jej jakieś 3mm, ale jak założę tą uszczelkę gumową i potem tą metalową podkładkę to juz prawie jej nie widać...

jero11
07-10-08, 01:14
tak ta szpilka jest wykręcana z głowicy więc najlepiej ją wymień i jeśli puszczało olej spod pokrywy to zmień zestaw uszczelek w pokrywie bo tego nie da się dokręcić.

piero77
07-10-08, 14:49
tak ta szpilka jest wykręcana z głowicy więc najlepiej ją wymień i jeśli puszczało olej spod pokrywy to zmień zestaw uszczelek w pokrywie bo tego nie da się dokręcić.

A jaki może być kosz takiej szpilki bo ja tez jedna okręciłem i domyślam się ze dostępność tylko w ASO ?

qba1983
07-10-08, 15:39
A jaki może być kosz takiej szpilki bo ja tez jedna okręciłem i domyślam się ze dostępność tylko w ASO ?

a czytales caly temat ??
zadziwiacie mnie czasem, odpowiedz przed nosem ale i tak trzeba napisac posta...

piero77
07-11-08, 11:04
a czytales caly temat ??
zadziwiacie mnie czasem, odpowiedz przed nosem ale i tak trzeba napisac posta...

to nie pisz:mad: