Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z pokrętłem regulacji ogrzewania

semenpr
06-10-08, 18:24
Witam

Mam taki problemik. Na początku po zakupiie Hondy pokretlo regulacji nagrzewania na konsili srodkowej obracalo sie tylko od polowy do konca i cieple powietrze lecialo normalnie. Jednak w wakcje chcialem troche zimnego i przekrecilem "na chama" pokretlo w lewo. Cos tam trasnelo ale sie przekrecilo i lecilao zimne. teraz chcialem cieple powietrze i z powrotem przekrecilem pokretlo z trzaskiem do konca ale nie ma cieplego powietrza. Probowalem kilka razy. Co z tym zrobic aby bylo cieplo z powrotem?? Sorki ze tak dlugo ale krocej sie nie dalo ;) Pozdro

lukaszn
11-01-09, 21:16
Ja też mam podoby problem. Pokrętł zablokował sie w połowie i koniec. Zimno szyby zaparowane. Naprawiłeś, może mi coś poradzisz?

DamianPietras
12-01-09, 09:34
zablokowałą się zapewne linka która steruje zaworem od nagrzewnicy .Znajduje się na przewodzie który prowadzi do nagrzewnicy (przy sciance grodziowej) i jest tam linka którą steruję pokrętłem ciepło-zimno

lukaszn
12-01-09, 14:33
Jest większy problem: ściągnąłem linkę z dźwigni i ustawiłem ją na maxa lecz w środku dalej zimno :)

Gruszka
13-01-09, 00:11
Sprawdz zatem termostat.

DamianPietras
13-01-09, 16:09
a może tez zawór zepsuty

lukaszn
15-01-09, 09:27
Zawór jest w porządku. Zajęło mi to cały wieczór żeby sprawdzić co jest grane i co się okazało: filtr przeciwpyłkowy został delikatnie wciągnięty i blokował zapadkę od ogrzewania co również przyczyniało się do tego, że nie mogłem przekręcić pokrętła. Niestety sytuacja może się powtórzyć bo nie mam do filtra ramki. A może wiecie gdzie można nabyć taką ramkę (oprócz aso bo cena zabija)?

DamianPietras
15-01-09, 16:28
zapytaj w sprawie ramki "Cairo" kiedyś mi proponowal .