PDA

Zobacz pełną wersję : Wyciek oleju spod głowicy

Bonifacy
22-11-05, 11:17
Silnik D16Z6 ...Niedawno wymieniałem oring pod aparatem zapłonowym i od tego czasu mam wyciek oleju jakby spod głowicy w miejscu gdzie jest aparat..Czyżby głowica sie odkształciła? Mial ktoś juz taki przypadek? I czy mozna tak jezdzic..narazie..czy musze uszczelke pod głowica wymienic..?Olej tylko delikatnie sie wydostaje..nie ubywa jak narazie ..stan bez zmian. Zadnych objawowo uszkodzonej uszczelki w oleju czy w plynie chlodzącym. Prosze o pomoc

sajmon1100
22-11-05, 17:01
Silnik D16Z6 ...Niedawno wymieniałem oring pod aparatem zapłonowym i od tego czasu mam wyciek oleju jakby spod głowicy w miejscu gdzie jest aparat..Czyżby głowica sie odkształciła? Mial ktoś juz taki przypadek? I czy mozna tak jezdzic..narazie..czy musze uszczelke pod głowica wymienic..?Olej tylko delikatnie sie wydostaje..nie ubywa jak narazie ..stan bez zmian. Zadnych objawowo uszkodzonej uszczelki w oleju czy w plynie chlodzącym. Prosze o pomoc
a nie czasem wyciek spod aparatu ale pokrywy zaworów a nie głowicy?

Bonifacy
22-11-05, 17:15
nie..wyglada jak spod glowicy...pod pokrywa jest sucho

Thomas
23-11-05, 23:12
moze dalej cieknie spod aparatu zaplonowego :/ sam zakladales uszczelke?? moze gdzies ci sie podwinela, u mnie tez wygladalo jak spod glowicy a okazalo sie ze cieklo spod pompy paliwa bo u mnie jest mechaniczna, i tak cieklo ze zaciek tworzyl sie przy uszczelce glowicy, umyj i obejrz taka moja rada chociarz u mnie tez ciezko bylo wychwycic, powodzenia :)

Bonifacy
24-11-05, 11:33
..sprawdzalem..bezposrednio pod aparatem jest sucho..wyglada jak spod glowicy...Chyba sie delikatnie odksztalcila i z kanalu olejowego wwycieka ..nie wiele ale jednak.