Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Co zamiast kata ???

goldi1978
06-10-08, 00:12
Witam

Sprawa tyczy się głośnej pracy (metaliczny dźwięk) wydechu przy ok 3tys. km. Mianowicie kiedy pękł mi kolektor wydechowy a był on razem z katem to wymieniłem go na sprotowy z allegro 4-2-1. Teraz przy przyspieszaniu jest taki głośny metaliczny dźwięk. Pytanie do Was, czy można coś wspawać za kolektorem aby wyciszyć ten dźwięk ? Jeśli byłby taki basowy to byłoby OK ale ten metaliczny jest tragiczny i denerwujący.
Będę wdzięczny za wszystkie pomocne wypowiedzi.

Pozdrawiam i z góry dzięki !!!

szpaq0
06-10-08, 00:18
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=10682&page=102

misiek.w12
06-10-08, 00:20
Witam

Sprawa tyczy się głośnej pracy (metaliczny dźwięk) wydechu przy ok 3tys. km. Mianowicie kiedy pękł mi kolektor wydechowy a był on razem z katem to wymieniłem go na sprotowy z allegro 4-2-1. Teraz przy przyspieszaniu jest taki głośny metaliczny dźwięk. Pytanie do Was, czy można coś wspawać za kolektorem aby wyciszyć ten dźwięk ? Jeśli byłby taki basowy to byłoby OK ale ten metaliczny jest tragiczny i denerwujący.
Będę wdzięczny za wszystkie pomocne wypowiedzi.

Pozdrawiam i z góry dzięki !!!

Halloha mam podobny problem powyzej 3500 obrotów a raczej 4500 kedy włacza sie v-tec zaczysna cos grzechotac ala nitro tylko go nie mam myslałem ze moze turbina ale tezniemam a teraz powarznie myslałem ze to pompa paliwa nie wydala czy jak jest mało paliwa wriuje NIE to tylny tumik rozsypany wsrodku i spalony a zewnaczjak nowy zero korozji pozdro sprawdz to!

Sławek
06-10-08, 07:40
Dokładnie jak pisze Misiek- wypalony tłumik końcowy, miałem to samo po wymianie na 4-2-1 bez kata. Możesz wstawić tłumik środkowy- trochę wyciszy, ale jak końcowy jest faktycznie wypalony, to niestety wymiana.

goldi1978
06-10-08, 21:24
Końcowy wygląda na cały, stało sie to jak usunąłem kata i wstawiłem kolektor 4-2-1
myślę że to brak właśnie kata ale nie wiem co z tym zrobic

Lcfr
06-10-08, 21:29
ile razy mozna o tym samym???
nie wspomne już ze mamy temat dokładnie związany z tym zagadnieniem.