Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Problem z temperaturą 1500 vtec e

misiek.w12
05-10-08, 22:52
Panowie co sie jej moze dziac ostatnio zauwarzyłm to około miesiaca temu jak nastały takie chlodne dni mój civic jakby to okreslic gubi temperature nagle np. jade sobie spokojnie ostatnio jestem nastawiony bardzo na ekonomie jest teperaturka prawidłowa a tu nagle bec nie ma jej musze go wtefy bardziej krecic pytanie co to bedzie w zimie ale wydaje mi sie ze tak nie moze by i własnie wpadłem nato przedwchila ze wleci stałem w korku nieraz itez nie zagrzewał sie do włoczenia wentylatora chyba tak mi sie zdaje a raczej obserwuje takie rzeczy ... moje odczucia cos jest nie tak albo za delikatnie jezdze i wrzucam czasmi na luz- juz nie :)
prosze pomoc wiem tak czytak musze ja sprawdzic u mechanikera jakiego ale chciałbym wiedziec co otym myslicie czy jazda 2500 obrotów jez zła skoro do tego mometu sie swieci economy czasami schodziłem nizej z obrotami ... mam civica od 3 miesiecy około prosze o wyrozumienie i niek ktos mi wkoncu cos odpisze !

Lcfr
05-10-08, 23:05
mam civica od 3 miesiecy około prosze o wyrozumienie i niek ktos mi wkoncu cos odpisze !
tak..
Ty chcesz i musi ci ktos odpisac....

więc odpisujemy:
poszukaj pod nazwą TERMOSTAT
i na pewno bedziesz wiedział o co chodzi

misiek.w12
05-10-08, 23:37
tak..
Ty chcesz i musi ci ktos odpisac....

więc odpisujemy:
poszukaj pod nazwą TERMOSTAT
i na pewno bedziesz wiedział o co chodzi

no tak dziekuwa wielka co sonidzisz wogole o tym silniku d15z6 ?
potrafił mi wciognoc 11,5 na sto przy ekstremalnej jezdzie choc wiem ze jest nastawiona na ekomnnomie jaki tłumik koncowy sport jaki serial jaki dobry zaminnik czy orginał ile sie musze liczyc

raficml
05-10-08, 23:41
Witam
nie chce się narzucać ale troszeczkę pomyliłeś rodzaje samochodów, takie obroty to można w niemcach trzymać a nie w Hani.
Tak poza tym jak kolega wyżej napisał pierwsze co to termostat, elektronika (jeżeli wskazówka opada do zera)

Odnoście pierwszego najbardziej prawdopodobnego to musisz sprawdzić czy nie chodzi ci za długo na "ssaniu" po odpaleniu, ale najlepiej jedz do serwisu.

misiek.w12
05-10-08, 23:42
Witam
nie chce się narzucać ale troszeczkę pomyliłeś rodzaje samochodów, takie obroty to można w niemcach trzymać a nie w Hani.
Tak poza tym jak kolega wyżej napisał pierwsze co to termostat, elektronika (jeżeli wskazówka opada do zera)

Odnoście pierwszego najbardziej prawdopodobnego to musisz sprawdzić czy nie chodzi ci za długo na "ssaniu" po odpaleniu, ale najlepiej jedz do serwisu.

sanie raczeje krutko narazie jakies do 5 minut a do zera raczej nie opada ale sie zbliza a co do 2,5 tyśiąca obrotów to jezeli rozumiem jazde na econom (v-tecE) to oco chodzi wiem autko ma 11 lat własnie tak cos odczuwam co do twojej odpowiedzi econom swoja droga ale jak zaczełem ją normalnie jedzic nie zwarzajac na econom czyli 140km/h na godzine spalanie siei okazało w normie w porywach do 160km/h czyli max 6,5 na trasie a jak zwarzałem uwage na tą zielona kontrolke econom i leko przekroczyłem 120 km/h puszczałem gaz (hamowanie silnikiem) + wrzucanie na luz przy dojezdzie do switeł temperatura na dół potrafił spalic 14 i troche litra na 200 km o co chodzi

waka
06-10-08, 11:31
tak serio to trzeba się domyślać o co Ci tam chodzi, musisz się wziąć w garść i pisać jasno, bo nikt nie będzie mógł ci pomóc

Piterson
06-10-08, 12:54
przy wyższej prędkości złapał odpowiednia temperaturę i dlatego spalanie było w normie, jadąc wolniej temperatura spada i auto pali więcej bo silnik jest niedogrzany
pierwsze co zrób to sprawdź termostat albo obrazu wymień na nowy.

rafnexster
06-10-08, 22:03
Witam

Odnoście pierwszego najbardziej prawdopodobnego to musisz sprawdzić czy nie chodzi ci za długo na "ssaniu" po odpaleniu, ale najlepiej jedz do serwisu. proponuje zamknąć forum i wszystkich z problemami wysłać do serwisu:D