Zobacz pełną wersję : Dostep do pompy paliwa w baku civic mk9 2.2 idtec
Witam
Troche lipa pisać pierwszy post i od razu prosić o pomoc. No ale cóż, zycie wybrało za mnie.
Jestem szczęśliwym posiadaczem kolejnej hondy, ktora niestety zaniemogła.
Czy może mi ktos doradzic czy w civicu 9 jest otwor inspekcyjny pod tylnym siedzeniem zeby dobrac sie do pompy?
Czy koniecznie trzeba zrzucic bak?
Pytam tylko dlatego ze mam samochod załadowany po dach i nie chce po jego rozladowaniu dowiedzieć sie ze nie mialem po co rozpakowywac :rolleyes:
Z gory dziekuje za podpowiedź
Pozdrawiam
Marcin
Na początek sugeruję lekturę regulaminu tego forum.
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?26-!!!-REGULAMIN-FORUM-!!!-przeczytaj-zanim-napiszesz
Regulamin przeczytałem.
Szukajki uzyłem.
Auto opróżniłem i zrobilem nacięcie w wykladzinie pod kanapą.
To co pod wykladziną pod palcami czuc jak wlaz to pompy jest fabrycznie zaslepione i zamalowane.
Takze na weekendzie zbiornik wylatuje.
Witam
Troche lipa pisać pierwszy post i od razu prosić o pomoc. No ale cóż, zycie wybrało za mnie.
Jestem szczęśliwym posiadaczem kolejnej hondy, ktora niestety zaniemogła.
Czy może mi ktos doradzic czy w civicu 9 jest otwor inspekcyjny pod tylnym siedzeniem zeby dobrac sie do pompy?
Czy koniecznie trzeba zrzucic bak?
Pytam tylko dlatego ze mam samochod załadowany po dach i nie chce po jego rozladowaniu dowiedzieć sie ze nie mialem po co rozpakowywac :rolleyes:
Marcin
Biorąc pod uwagę, że bak jest pod PRZEDNIMI fotelami, to otworu inspekcyjnego nie spodziewałbym się pod tylną kanapą :D
Edit: w 8gen dostęp do pompy jest po zdjęciu podłokietnika między fotelami. Zakładam, że w 9gen będzie podobnie
To juz obiecująca informacja.
Rozbieram tunel dzis wieczorem.
Pozdrawiam
Regulamin przeczytałem.
To chyba nie za bardzo dokładnie.
:p
WITAMY SIĘ W TYM TEMACIE
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?13-Przywitaj-si%EA-na-forum-Civic-Klub-Polska!
Szukajki uzyłem.
I bardzo dobrze.
To chyba nie za bardzo dokładnie.
:p
I bardzo dobrze.
Lepiej żebym sie nie tlumaczyl :) przepraszam
Pompe wydłubałem, oczysciłem, przetestowalem, stwierdziłem zgon.
W poniedzialek dzwonie do dealera zamowic nową.
Dziekuje Filipfm za nakierowanie, ta płyta pod podwoziem nie pomaga wypatrzec cokolwiek, szczegolnie gdy denat nie chce nawet wjechac na najazdy o wlasnych silach.