Zobacz pełną wersję : Linka gazu - pytanie??
Witam wszystkich mam takie pytanie ,mam civica coupe 98r D16Y7 i wymieniony kolektor dolotowy od D16Z6 lub D16Y8 (nie wiem dokladnie bo kolektor byl juz zalozony przed kupnem auta) chodzi o to ze pedal gazu lekko mi sie przycina po wysprzegleniu przy dojezdzie do swiatel,skrzyzowania itd i moje pytanie czy to moze byc wina linki? Jesli tak to czy kupic linke do D16Y7 czy bedzie padowac do kolektora D16Z6 lub D16Y8 czy musze kupic linke do kturegos z tych kolektorow? Z góry dzieki za info:)
Zacinajaca sie linka w pancerzu moze byc przyczyna. U mnie jednak bylo inaczej. Sprezyna na przepustnicy byla zasyfiala (jakby piach w zwojach). Wyczyscilem ja dokladnie razem z przepustnica i pomoglo.
skolopendra
12-10-08, 09:28
kup linkę y8 jest krótsza i sprawdź czy została prawidłowo założona.po takich modach oryginalnej linki jest sporo za dużo
Już to opanowałem :) Było tak jak pisal "icmen" Czyściłem przepustnice i krokowy od razu tez wyczyściłem spręrzyne na przepustnicy i wyobrazcie sobie ze to było to !!:) Nic sie nie przycina, pedał ładnie chodzi . Dzięki za pomoc:) Zamykamy temat!