PDA

Zobacz pełną wersję : jak jezdzic oszczenia D15z6

misiek.w12
04-10-08, 13:06
witam mam dylemat
cos wyczytałem pare tematów pózniej o podobnym tytule ze jazda ekonomiczna to haowanie silnikem
hmmm a co powiecie o moim przypadku jadac do niemiec przypadkowo sprawdziłem odcinek 200km odcinek a4 katowice zgorzelec (to znaczy w ciagu całej trasy sprawdziłem te 200km) i jadoc czły czas praktycznie na ekonom, pryciskajac mikroetry gazu no i czasmi samochodzik 3 dzwiowy z druga osoba na pokladzie rozbujał sie do 140km\h ekonom gasnie ja puszczam gas mysle ze zbyd derastyznie i wyhamowuje do 120km/h druga sprawa przy tak delikatnej jezdzie czasami teperatura sielnika spadała i ekonom tak czy tak sie nie właczył bo była nie odpowiednia czy to wina termostatu czy za delikatnej jazdy ok 2000 obrotów + - tz milimetr gazu :) podejzewam i sie przekonałem ze to nie była ekonomiczna jazda 14litrów z goszami na 200 km autostrady porazka temperatura okolo 8 s celciusza co bedzie w zimie pozniej przestałem sie przejmowac ekonom zaczelismy jechac 120 - 140 kmh równo w porywach do 160kmh i odziwo gdzies koło 6-6,5 spalała jakie sa wasze spostrzezenia jady tym samochodem z tym sielnikem dodam ze ma buty 15 cali 195mm i tyle a żeby scie cut lepiej czymała drogi bo na 175 org lubiała mi tyłem zawiac czy to normalne ma jakos dziwnie miekkie zawiescze nie wiem trzeba pewnie sprezynki twrde wsadzic i bedzie GIT

Poprostu jak jezdzic nią ekonomicznie !!!

Martin_urs
04-10-08, 13:30
ależeśsierozpisałstarynormalnieweźtopoprawboniedas ieczytać

iwsumieniewiadomoocochodziwtympoście
piszeszooszczednejjezdzieakonczysznazawieszeniu
comapiernikdowiatraka?

Piterson
04-10-08, 15:57
zrób cos z tą temperaturą, pewnie dlatego więcej pali

misiek.w12
04-10-08, 17:52
czyli termostacik jaki koszt około