Zobacz pełną wersję : ile głośników??
Witam,
Mam honde ej6 z seryjnym radiem hondy na kasety i z 4 głośnikami.. dwa w drzwiach i dwa w półce..
Z tymże małym problemem że tylko przednie dwa mi graja natomiast tylne w półce ani nie drgną..
Proszę o pomoc w tej sprawie
Pozdrawiam
Sprawdź ustawienia w radiu może masz ustawiony żeby tylko przód grał...
Znajdz sobie opcje FAD i sprawdz czy z nia wsio ok, jesli tak, to albo masz spalone koncowki mocy w radyjku, albo glosniki sie skonczyly, albo sa zwyczajnie nie podlaczone - przetarcie kabla czy cos.. ;)
opcja fad nic nie dała każde ustawienie sprawdziłem od 1 do 9 i nadal nie grają
Okej, a masz je na pewno podlaczone..? Jesli radio ma wyjscie na 4 glosniki to sprobuj sobie przepiac tyl z przodem-tak wykluczysz opcje spalenia koncowek mocy. Jesli nic to nie da oznaczalo to bedzie ze uszkodzenie masz na linii radio-glosnik (zerwany kabel czy cus) lub kopniety jest sam glosnik. Kable sprawdzisz sobie zwyklym miernikiem elektrycznym.
pozdro i powodzenia ;)
jeszcze połączeń fizycznie sprawdziłem znaczy to czy głóśniki są podłączone i są..
czas na wyjęcie radyjka
dzięki wszystkim za pomoc i odpowiedź :)
lol mały problem;p odkręciłem all śrubki i co? nie mogę wyjąć radyjka :O
Pomoz sobie srubokretem podwazajac je raz z lewej raz z prawej strony.. ;)
ni choooja ;/ nie da rady.. nawet na chama ciąnąłem jak podważyłem i nic.. czy jest to radio oryginalne jakoś zabezpieczone?? bo ono nie było najprawdopodobniej nigdy zdejmowane dodam że to oryginalny hondowski kaseciak firmy clarion
dodam jeszcze że po wjechaniu ostatnio w dziure tylny prawy głośnik zaczał się odzywać;p
Najlepsza rada-wymien sobie wszystkie kable.. Jesli nie zalezy Ci tak bardzo na jakosci dzwieku /Ciff i tak nie jest zbytnio akustycznym autem ;)/ bedzie to wydatek rzedu kilkunastu zlociszy i bedziesz mial spokoj.. Radyjko prawdopodobnie ma wygiete zabki i dlatego nie mozesz sie do niego dostac.. Probowales od spodu? Ja kombinowalem z lusterkiem gimnastykujac sie miedzy dzwignia zmiany biegow a kiera ale dalem rade.. Ew sprobuj sobie zalatwic kluczyki do wyciagania radyjka.. ;]
powodzenia ;)
właśnie na razie próbowałem od przodu xD ;p
co to za kluczyki do wyciągania radia?
Jak zakupujesz nowe radio dostajesz w komplecie takie "cos" z oczkiem na koncu.. To mialem na mysli.
sprawdz jeszce czy nie masz radia przykreconego z tyłu ?
radia nadal nie mogę odkręcić;/ dodatkowo kupiłem sobie adapter kaseta-mp3.. włączając ją działa mi tylko jeden głośnik od kierowcy.. natomiast załączając radio działają oba przednie.. także niezłą wiksę mam z tym "audio"