PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana przewodów paliwowych Civic 6 2000 r. 1,5 VTEC 3D D15Z6

kost
26-03-21, 10:35
Witam

Przejrzałem wpisy dotyczące wymiany przewodów paliwowych ale nie znalazłem satysfakcjonującej odpowiedzi. Zdecydowałem się założyć oddzielny wątek.
Posiadam Hondę Civic 6gen wyprodukowaną w 2000 roku z silnikiem D15Z6 o pojemności 1,5 VTEC, 3 drzwiowa wersja nadwozia.
Może ktoś z Was jest w temacie i odpowie na poniższe pytania.

1. Jaki przeprowadzić solidną naprawę / wymianę przewodów paliwowych.
2. Gdzie można kupić przewody paliwowe stalowe do tego modelu (może pasują z zupełnie innych marek)? Gumowe odpadają ze względu na to, że samochód może nie przejść przeglądu technicznego.
3. Jak połączyć sztukowane przewody paliwowe? Połączenia gumowe odpadają (ze względu jak w punkcie 2).

login
26-03-21, 11:31
1. Jaki przeprowadzić solidną naprawę / wymianę przewodów paliwowych.

Udać się z tym do warsztatu/mechanika/serwsu, który ma o tym jakiekolwiek pojęcie i chociaż raz już to robił.

2. Gdzie można kupić przewody paliwowe stalowe do tego modelu (może pasują z zupełnie innych marek)? Gumowe odpadają ze względu na to, że samochód może nie przejść przeglądu technicznego.

Stalowe to pewnie tylko w A.S.O. Hondy.

P.S.
A jaki jest sens wymiany skorodowanych przewodów paliwowych na takie, które prędzej czy później skorodują ponownie?
Z rurek miedzianych się takie rzeczy robi, czyli raz a dobrze, a nie "powiela błędy fabryki".

3. Jak połączyć sztukowane przewody paliwowe? Połączenia gumowe odpadają (ze względu jak w punkcie 2).

Przewody paliwowe się wymienia w całości a nie sztukuje i robi druciarstwo.

A pomijając wszystko inne Honda Civic VI 3D to nie jest nadwozie MA/MB/MC więc dział w którym piszesz nie jest prawidłowy. Może informacji na temat poszukaj dobrze we właściwym miejscu. Zamykam wątek.