PDA

Zobacz pełną wersję : FN2 - Pakiet GP

tsunami
14-01-21, 15:04
Witam,

Zakładam temat bo nigdzie nie znalazłem odpowiedzi.

Potrzebuje zakupić pakiet dokładek do zderzaków w FN2, klasyczny Grand Prix.
Cena za nowy to kosmos, a widzę ze trochę używek lata po sieci.
Problem polega na tym ze mam CW, w białym kolorze, znaleźć dokładki w tym kolorze to mija się z celem.

Pytanie brzmi,

Czy cześć która jest w kolorze nadwozia, czyli ta górna obramować dokładki, jest rozbieralna z reszta grilla, jak i dyfuzora tylnego?
Czy jest to całość pakietu już dobra w kolor przez producenta i nie da się go rozebrać.

I pytaniem, czy ktoś przemalowywał już pod swój kolor samochodu GP pack?

Dajcie znać, bo już chwile się głowie z tym tematem.

Kamilao88
14-01-21, 16:58
Ja swój GP lakierowaniem w kolor mojego Type S. Swojego czasu była tu osoba na forum, która nówki miała w kolor w rozsądnej cenie.:p
Udało mi się znaleźć forumowicza. Timo-hg chyba mógł ogarnąć GP pack.

tsunami
14-01-21, 23:11
Ja swój GP lakierowaniem w kolor mojego Type S.

I element ten ktory idzie w kolor nadwozia jest rozbieralny od reszty, czyli od grilla i dyfuzora, czy to jest calosc?
I trzeba kombinowac?

Udało mi się znaleźć forumowicza. Timo-hg chyba mógł ogarnąć GP pack.

O fajnie wielkie dzieki, zagadam do kolegi. Nie wiesz czy ma je w ori, czy to repliki?

Kamilao88
15-01-21, 05:09
OEM, kilka osób u niego kupowało. Wiesz co, nie pamiętam już dokładnie ale rozbieralne wszytko jest.:rolleyes: Jest też osoba na forum która robi repliki, i ktoś też u niego kupował do FN2.

janekb84
15-01-21, 06:43
Witam,

Problem polega na tym ze mam CW, w białym kolorze, znaleźć dokładki w tym kolorze to mija się z celem.

Pytanie brzmi,

Czy cześć która jest w kolorze nadwozia, czyli ta górna obramować dokładki, jest rozbieralna z reszta grilla, jak i dyfuzora tylnego?
Czy jest to całość pakietu już dobra w kolor przez producenta i nie da się go rozebrać.

Są rozbieralne można je spokojnie odzielić czyli element w kolor nadwozia z tym czarnym.
Jeśli szukasz używek i trafi sie coś w dobrej kasie to bierz nie patrz na kolor.
Chociaż trafienie uzywki w dobrej kasie tak żeby sie ja opłacało jeszcze przelakierować graniczy z cudem:)
U siebie tył udało mi sie kupić i przelakierować ale z przodami cieżko i są prawie w cenie nowych:) więc ja sie skusiłem na przód nowy w kolorze.

tsunami
15-01-21, 12:57
Są rozbieralne można je spokojnie odzielić czyli element w kolor nadwozia z tym czarnym.
Jeśli szukasz używek i trafi sie coś w dobrej kasie to bierz nie patrz na kolor.
Konkretna odpowiedz 😉

Co do używek, to znalazlem na olx pod czarną bude nadwozia, za 1900zl. Tylko z tyłu brakuje odblasków. A nowy zestaw kosztuje kolo 840f. Teraz pytania, jesli lakierowales, jakie są tego mniej wiecej koszty?

janekb84
15-01-21, 13:30
Witam,

Pytanie brzmi,

Konkretna odpowiedz 😉

Co do używek, to znalazlem na olx pod czarną bude nadwozia, za 1900zl. Tylko z tyłu brakuje odblasków. A nowy zestaw kosztuje kolo 840f. Teraz pytania, jesli lakierowales, jakie są tego mniej wiecej koszty?

nowa tył 1600 zł przód 1850 na przykładzie koloru NIGHTHAWK BLACK.
Lakierowanie to ok 300-500 zł sztuka w zależności gdzie i u kogo wiec używki powyżej tysiaka to raczej nieopłacalny biznes

Kamilao88
15-01-21, 16:33
Dużo zależy od kosztów lakierowania. Odblaski i wydechu są takie same jak masz teraz... Wydechy łatwo się polerują i odblaski też...:cool: