Zobacz pełną wersję : przegrzany b16+brac to auto czy nie-pilne
czesc-mam do wziecia w dobrych pieniadzach civa 3d z b16 i wszystko mi pasuje tylko jest jeden problem.Jezdzac po wawie silnik sie zagrzał bo wiatrak sie nie załaczył(odrazu zjazd na parking i naprawa ale niestety płyn sie lekko gotował ale go nie wywaliło)Obecnie autko było dokładnie przegladane pod tym katem przez mechanika z wawy i nie stwierdzil nic powaznego (autko jezdzi tak jak dawnej,ma swoja moc,nie kopci i narazie wsio jest ok .Moje pytanie brzmi czy jest szansa ze nic powaznego mu nie bedzie ,lub czy zaryzykowac i brac a potem najwyzej liczuc sie z remontem.Co wy na to-pilne
Jeśli auto się przegrzało to mogła pójść uszczelka pod głowicą. Musisz sprawdzic czy nie ma błota w układzie chłodzenia, mleka na korku, nie wyrzuca płynu ze zbiornika i czy go nie obywa.
skoro mowisz ze wszystko chodzi to ja bym brał. raz ciołem tikaczem i zagotowałęm płyn tak ze dymy poszły bo sie przekaźnik zepsuł od chłodnicy. jedyne co zrobiłem to dolałem płynu chłodniczego, i śmiga dalej, juz 20tys mineło od tamtego czasu i wszystko jest ok, technologia wykonania silników jest bardzo wysoka i silnik wytrzyma o wiele wiecej niż jest eksploatowany, tymbardziej ze to jest HONDA:)