Zobacz pełną wersję : Skrzypienie tylnej polki.
Macie jakies rady na skrzypienie z tylu samochodu ? C-pillar pomoze? Szukalem na forum, ale nic interesujacego nie znalazlem.
siemens_15
03-10-08, 16:49
Macie jakies rady na skrzypienie z tylu samochodu ? C-pillar pomoze? Szukalem na forum, ale nic interesujacego nie znalazlem.
Mnie też to wkurzało, więc wycjąłem półkę z mdf'u (jest ciężki i nie wpada w wibracje), obszyłem materiałem pod kolor i problemu nie mam. Jedyny minus jest taki, że nie będzie się otwierała w połowie.
akurat tu mi się wydaje że nie chodzi o półkę.
A to przypadkiem nie plastiki z tyłu samochodu? U mnie akurat to chyba sobie czasem poskrzypuje :)
Zupelnie mozliwe ze to plastiki. C-pillar, nie poprawi tej sytuacji choc troche ?
Mnie też te plastiki tylne denerwują okropnie, dużo już z tym robiłem i niewiele pomogło. Jestem zdesperowany do tego stopnia, że myśle nad wtryśnięciem pod plastik niewielkiej ilości piany poliuretanowej, wymyśliłem sobie to tak, że wtedy się to usztywni i poskleja, tylko nie wiem jaki ona ma wpływ na ewentualną korozję blachy.
szymon1777
08-10-08, 12:01
wyjmij półkę i pojeździj trochę dowiesz się czy to ona skrzypi
Połka raczej nie skrzypi to plastki z tylu. U mnie trzeszcza zaleznie od dnia i stanu drogi :D naszczescie tylko czasami. Jak napisal kolega wyzej mozesz wyjac i sprawdzic
Mi też skrzypaiło i okazało się, że to plastik od rejestrecji (tej obudowy z logo serwisu). podłożyłem gumę z klejem i teraz spokój..... jak narazie
taki urok hb. ale jest na to rada . w półkę sa wmontowane takie bolczyki na których się ona spiera i one się wyrabiają .
Trzeba kupić 10 cm rurki paliwowej ( może być jakakolwiek inna rurka gumowa) i nasunąć ją na te bolczyki . po włożeniu w uchwyt nic nie szumi , nic nie stuka i nie skrzypi . Rurka nie mioże byuć za gruba bo może wylatywać z uchwytów . Pozdrawiam
u mnie tez coś jest nie tak , zobacz ...:)
http://www.civicklub.pl/fi/__vbb/showthread.php?t=28834