PDA

Zobacz pełną wersję : Honda Civic V Coupe - Problem z elektryką

adiexe
25-10-20, 13:51
Witam :)

Mam dość dziwny problem z elektryką radia, a mianowicie radio nie podaje dźwięku do głośników. Na początku myślałem że to wina przejściówki z oryginalnej kostki hondy na ISO (https://allegro.pl/oferta/kostka-iso-honda-civic-accord-prelude-crx-do-98-5803607552) bo moja była w opłakanym stanie, ale po jej wymienieniu problem jest nadal taki sam. Co dziwne, jeśli wyjmę brązową kostkę z radia i podepnę ją jeszcze raz to wszystko działa i jest normalnie dźwięk do momentu zgaszenia zapłonu (czyli do półki radio się nie wyłączy). Sprawdzałem to też na innym radiu i problem jest identyczny więc myślę że to może być wina elektryki radia, ale gdzie dokładnie szukać problemu i co to dokładnie może być? Jakieś zwarcie ?

Z góry dziękuję za pomoc ;)

alienek
27-10-20, 18:14
pierwsze należy sie przywitać.. pozatym jakie to radio ?? a po 3cie instrukcja auta i rozpiska pinów do sprawdzenia względem przejsciówki, po 4 masz gdzie spięty przewód MUTE -> zazwyczaj używa się go jako sterowanie wyjscia nawigacji lub telefonu ( komunikat glosowy nawigacji wycisza radio żeby uslyszec informacje, lub przychodzi rozmowa poprzez np. dodtakowy moduł bluetooth i tez wycisza radio :) ) aha jest on czesto koloru różowego