PDA

Zobacz pełną wersję : pedał sprzęgła

przemo
20-11-05, 15:12
witam,mam jeszcze jedno pytanie ,może troche banalne ale przy odpuszczaniu sprzęgła powoli (przy ruszaniu albo zmianie biegów) słychać jak by pedał sprzęgła tak tykał ale dzwięk ten dobiega raczej z przodu niż z kabiny...wszystko działa normalnie tylko to ykanie lub pykanie mnie drażni...co to może być?

Leeo
20-11-05, 15:57
A sprawdzales gume od sprzegła pod maska z przodu silnika? Moze wystarczy nasmarowac?

Matey
20-11-05, 17:53
A u mnie sprezyna od sprzegla strasznie piszczy... Sorki, podczepie sie pod temacik :) co zrobic jak sprezyna skrzypi...

jaqb
20-11-05, 21:48
w serwisie hondy robia to bez opłaty albo za bardzo niewielką....wiedzą gdzie popsikać sprayem i masz na 2 lata spokój

Leeo
20-11-05, 21:58
Ehh, problemik ze sprezyna :D Kazdy posiadac hondzi musi to przejsc :) Ja robilem u zwyklego mechaniora przy okazji wymiany oleju.. Polozyl sie na wycieracce, wzial jakis kluczyk, cos tam podkrecil, prysnal 2 razy i swiety spokoj(gratisowo) :) Jak pryskalem sam, to zmarnowalem chyba polowe wd-40 i nic :) Mechanikiem trzeba sie urodzic :P Jak bedziesz to robil, to prysnij od razu pod guma przy silniku, bo tez bedzie skrzypiec.