Zobacz pełną wersję : pedał sprzęgła
witam,mam jeszcze jedno pytanie ,może troche banalne ale przy odpuszczaniu sprzęgła powoli (przy ruszaniu albo zmianie biegów) słychać jak by pedał sprzęgła tak tykał ale dzwięk ten dobiega raczej z przodu niż z kabiny...wszystko działa normalnie tylko to ykanie lub pykanie mnie drażni...co to może być?
A sprawdzales gume od sprzegła pod maska z przodu silnika? Moze wystarczy nasmarowac?
A u mnie sprezyna od sprzegla strasznie piszczy... Sorki, podczepie sie pod temacik :) co zrobic jak sprezyna skrzypi...
w serwisie hondy robia to bez opłaty albo za bardzo niewielką....wiedzą gdzie popsikać sprayem i masz na 2 lata spokój
Ehh, problemik ze sprezyna :D Kazdy posiadac hondzi musi to przejsc :) Ja robilem u zwyklego mechaniora przy okazji wymiany oleju.. Polozyl sie na wycieracce, wzial jakis kluczyk, cos tam podkrecil, prysnal 2 razy i swiety spokoj(gratisowo) :) Jak pryskalem sam, to zmarnowalem chyba polowe wd-40 i nic :) Mechanikiem trzeba sie urodzic :P Jak bedziesz to robil, to prysnij od razu pod guma przy silniku, bo tez bedzie skrzypiec.