Zobacz pełną wersję : Chłopaki co sądzicie o tych "rozpórkach" ?
Wyraźcie proszę swoje oponie na temat tego zestawu rozpórek... Miały by jeździć w EJ9
http://www.themgh.info/Ixtab/eBaypic/Bar_CVGM_5pcs.jpg
*****iste tanie rozpórki prosto z chin. wypas.
*****iste tanie rozpórki prosto z chin. wypas.
Które ma kupa ludzi z forum, i nie narzeka. Normalne rozpórki ebayowe.
nie wazne czy z Chin czy nie bo wiekszosc rozporek jest wlasnie tam produkowana, wazna jest ich konstrukcja, material oraz jego przekroj, te co pokazales omijaj szerokim lukiem, wyginaja sie w kazda strone
tak powinien wygladac przekroj rozporki
http://img401.imageshack.us/img401/6618/rozporkir1conceptpy5.jpg
Które ma kupa ludzi z forum, i nie narzeka. Normalne rozpórki ebayowe.
..dodalbym ,ze w normalnej cenie;)
Misiekemeryt160
06-10-08, 11:04
tak wygląda rozpórka w moim samochodzie. Rozpóreczka firmy jamex
http://images28.fotosik.pl/282/069fd98e267e3f7b.jpg (www.fotosik.pl)
nie wazne czy z Chin czy nie bo wiekszosc rozporek jest wlasnie tam produkowana, wazna jest ich konstrukcja, material oraz jego przekroj, te co pokazales omijaj szerokim lukiem, wyginaja sie w kazda strone
tak powinien wygladac przekroj rozporki
http://img401.imageshack.us/img401/6618/rozporkir1conceptpy5.jpg
Profi wykonanie..........na zachętę podaj jeszcze ile stówek trzeba za taką zapłacić:rolleyes:
Nawet oemowa nie ma takiego przekroju.
Misiekemeryt160
06-10-08, 17:10
Profi wykonanie..........na zachętę podaj jeszcze ile stówek trzeba za taką zapłacić:rolleyes:
rozpórke zakłada się po to by usztywnic nadwozie a w szczególności "składanie sie przodu" na jakis dołkach czy ostrych chamowaniach. Taka rozpórka ma swoje zastosowanie dopiero przy naprawde szybkiej jeździe.... A jak jeździmy szybko to nie oszczędzamy na elementach ukłądu zawieszenia i hamulcach... takie jest moje zdanie. jeśli ktos ma inne i uwaza ze byle tandeta jest dobra bo świeci sie pod maska to spoko...nie mam pytań
Dobrze że mi uświadomiłeś do czego służy rozpórka, bo nie miałem pojęcia:D:D
A tak na marginesie,Twoja rozpórka warta jest dokładnie tyle, ile ebayowa ( cena i jakość).
Misiekemeryt160
06-10-08, 17:33
cena około 200zł , a to nie ja ją zakładałem. Już była,ja bym założył co innego
Nawet takie ebayowe rozpórki, w jakimś stopniu usztywniają nadwozie, szczególnie przy komplecie (tył, przód, góra i dół).
Misiekemeryt160
06-10-08, 17:41
Nawet takie ebayowe rozpórki, w jakimś stopniu usztywniają nadwozie, szczególnie przy komplecie.
To sprawa oczywista;). nie spzrzeczajmy sie. Każda jest dobra. .
Wiec jak?, brać czy nie brać ??:)
Cały komplet 450zł
jurekkiller
06-10-08, 23:03
kup sobie oem na przod (gora) + c pillar ( dla lansu) + na tyl gora np ultra racing i juz jakos to bedzie gralo/dzialalo :)
Eeee tam, bez przesady
Tak jak pisal rek1n - jak chce sie profi, to sie robi profi, a jak na codzien to bierz to za 450 pln i spokojnie ci starczy sam pewnie niedlugo kupie cos w tym stylu, na codzien nie ma szans zeby do pogiac a raz po raz na tor tez im dupy nie rozerwie.
U siebie mam jebaj komplet i nie narzekam - pisanie że jest do d.... to gruba przesada - poza tym kto z piszących, że to do niczego się nie nadaje śmiga po torze? Bo do 1/4 to szkoda tym w ogóle dociążac auto.
Ja mam auto do codziennego śmigania po mieście, bardzo okazjonalnie jakiś tor i twierdzę że dają radę wystarczająco. Czuć różnicę i jak na 400pln to bardzo dobry mod do takiego zastosowania.
Te w linku sa jednak słabe. Okrągłe są zbyt wiotkie (takiego mam c-pillara - ale to kupowałem i tak wyłącznie do lansu). Szukaj takich o spłaszczonym, owalnym profilu - cena ta sama.
nie musi byc taka droga , mysle ze w granicach 250pln, co w porownaniu do innych firm ktore chwala sie podobnym przekrojem jest cena bardzo okazyjna