Zobacz pełną wersję : Chip tuning Civic VIII 2.2 - Gdzie lub u kogo?
Witam, chciałbym wyregulować i podnieść moc w swoim UFO (Stage 1)
Polecacie jakiś zakład/osobę, która zrobi to jak należy? Jeśli chodzi o zakład to najlepiej w Świętokrzyskim lub na południu Mazowieckiego (Kielce +100Km).
Oczywiście w tym wszystkim chciałbym wywalić EGR, dodać LC (Launch Control) Rev Limiter i inne szmery bajery.
Ps. Jaki był by koszt takiej usługi? Mniej więcej. Orientuję się ile biorą "prywaciarze" i ile kosztuje zamówienie mapy z Celtictuning UK (1500PLN) i vtech Kielce (90EUR Stage 1 + 45EUR za EGR i inne bajery, każdy oddzielnie 45EUR)
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
A w ogóle to zastanowiłeś się chwilkę chociaż? widziałeś jakiej wielkości jest fabryczny intercooler? Chcesz podnosić moc i dodatkowo temperaturę w dolocie? Tam fabrycznie panuje już sauna a później spodziewasz się,że bedzie nie wiadomo jak lepiej jechało
Sprzęgło fabryczne nie radzi sobie z fabrycznie zadanym momentem obrotowym a co dopiero po programie.
dodać LC (Launch Control) Rev Limiter i inne szmery bajery.
Z tym też Cie trochę poniosło. Launch w Dieslu nie ma żadnego sensu,a już na pewno nie w tym,ale to już nie chcę mi się litanii pisać.
Rev limiter zgoda-ok,bardziej skupiłbym się na wykasowaniu speed limiter. jest to zapisane w odpowiedniej belce,przynajmniej w moim dieslu tak było.
A w ogóle to zastanowiłeś się chwilkę chociaż? widziałeś jakiej wielkości jest fabryczny intercooler? Chcesz podnosić moc i dodatkowo temperaturę w dolocie? Tam fabrycznie panuje już sauna a później spodziewasz się,że bedzie nie wiadomo jak lepiej jechało
Sprzęgło fabryczne nie radzi sobie z fabrycznie zadanym momentem obrotowym a co dopiero po programie.
Z tym też Cie trochę poniosło. Launch w Dieslu nie ma żadnego sensu,a już na pewno nie w tym,ale to już nie chcę mi się litanii pisać.
Rev limiter zgoda-ok,bardziej skupiłbym się na wykasowaniu speed limiter. jest to zapisane w odpowiedniej belce,przynajmniej w moim dieslu tak było.
Czy ja pisałem, że nie mam zamiaru wymieć IC? Wiem jaki jest, bo go czyściłem... U mnie nie ma problemów ze sprzęgłem i jeśli ktoś umiejętnie go używa to i przy 180-190KM nie powinien mieć problemów (Przynajmniej nie świeżo po wymianie hehe).
Co do LC, to dla mnie kwestia czysto estetyczna, tak jak Popcorn... Każdy ma co lubi [emoji18]
Co do Speed Limitera, to jakoś bardzo mi nie przeszkadza, bo nie latam powyżej 200, bardziej kręcą mnie agresywne przyspieszenia. Jadąc do Anglii i z powrotem, mając mało ruchu na autostradzie w Niemczech, nie przekroczyłem nawet 190Km/s, bardziej wolał bym odpowiednie przyspieszenie podczas wyprzedzania itp.
Jeszcze dodam, że nie chce robić z tego auta potwora, tylko tak jak pisałem "agresywnie" przyspieszać, a do tego sprzęgło faktycznie może się przydać. Na razie orientuję się gdzie co jak i za ile [emoji16]
Ps. Czeka mnie jeszcze wiele modyfikacji np. audio, projekt subwoofera w zabudowie (nie ma dojazdówki, więc śmiało mogę to wykorzystać) itp.
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka