Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Lusterka Do Ufo + listwa nadkola przedniego

aegis
28-07-20, 16:39
Witam :)

Mam do blacharki Hondzię Ufo w wersji europejskiej 5D. Przy tej okazji zamierzam wymienić oba lusterka (7-pin, podgrzewane, łamane) - brama, która się zamknęła na mojej Hani połamała oba stelaże (wraz z trzpieniem) i obudowy.

Doprowadzenie auta do porządku to ogromny wydatek, także wertuję internet w poszukiwaniu obudowy (pełnego stelaża) obu lusterek bocznych (mechanizm działa sprawnie, kierunkowskazy i szybki całe), a także listwy nadkola prawego przedniego.

Czy ktoś z tutaj obecnych na jakiś pomysł gdzie można dostać takie części w rozsądnych cenach (zamienniki lub oryginały używane)? /Na razie najnizsza suma za te 3 części oscyluje w okolicy 1000-2000zl 😱 /
Czy ma znaczenie czy lusterka kupię do Anglika czy do wersji europejskiej?
Czy ma znaczenie czy listwa nadkola dotyczy prawej czy lewej strony?

A może da się coś sprytnego wymyślić - np. montaż listwy czy lusterek z innego modelu.? 🤔

Help!

Docent114
28-07-20, 16:42
Trzeba było kupić golfa :) Honda tak ma z cenami

CzechuXX
28-07-20, 17:37
Zmieniałem prawe lusterko całe. Wziąłem od Anglika. Minusem jest to że trochę inne katy są ale idzie szybko do tego się przyzwyczaić. Plusem z kolei , że jest redukcja martwego punktu. Plus przewyższa minus. Z lewym nie pomogę jeśli od Anglika.
Z kolei jeśli chodzi o listwę to prawa jest inna od lewej. Koszt nowej ASO z allegro to około 450-500zł. Używka połowę ceny. Uważaj bo są dwa rodzaje. Ciemny szary goły plastik niczym nie pokryty oraz plastik pokryty jakąś warstwą co robi z niego lekko siwy. Oczywiście tu rozmawiamy o nielakierowanych.

aegis
28-07-20, 22:31
Trzeba było kupić golfa :) Honda tak ma z cenami

Jasne, Honda to Honda, ale jednak ceny lusterk do wersji 3,4,5,6,7 a cena do 8ki to jakaś przepaść..

Zmieniałem prawe lusterko całe. Wziąłem od Anglika. Minusem jest to że trochę inne katy są ale idzie szybko do tego się przyzwyczaić. Plusem z kolei , że jest redukcja martwego punktu. Plus przewyższa minus. Z lewym nie pomogę jeśli od Anglika.
Z kolei jeśli chodzi o listwę to prawa jest inna od lewej. Koszt nowej ASO z allegro to około 450-500zł. Używka połowę ceny. Uważaj bo są dwa rodzaje. Ciemny szary goły plastik niczym nie pokryty oraz plastik pokryty jakąś warstwą co robi z niego lekko siwy. Oczywiście tu rozmawiamy o nielakierowanych.

Ooo! Wielkie dzięki, to bardzo cenne info! :))

i jeszcze pytanie - czy ta listwa nadkola (nakładka/ błotnik) moze być od anglika?

CzechuXX
30-07-20, 10:54
Wydaje mi się że tak.

gebel
31-07-20, 19:41
Witam :)

Mam do blacharki Hondzię Ufo w wersji europejskiej 5D. Przy tej okazji zamierzam wymienić oba lusterka (7-pin, podgrzewane, łamane) - brama, która się zamknęła na mojej Hani połamała oba stelaże (wraz z trzpieniem) i obudowy.

Doprowadzenie auta do porządku to ogromny wydatek, także wertuję internet w poszukiwaniu obudowy (pełnego stelaża) obu lusterek bocznych (mechanizm działa sprawnie, kierunkowskazy i szybki całe), a także listwy nadkola prawego przedniego.

Czy ktoś z tutaj obecnych na jakiś pomysł gdzie można dostać takie części w rozsądnych cenach (zamienniki lub oryginały używane)? /Na razie najnizsza suma za te 3 części oscyluje w okolicy 1000-2000zl [emoji33] /
Czy ma znaczenie czy lusterka kupię do Anglika czy do wersji europejskiej?
Czy ma znaczenie czy listwa nadkola dotyczy prawej czy lewej strony?

A może da się coś sprytnego wymyślić - np. montaż listwy czy lusterek z innego modelu.? [emoji848]

Help!Listwę mam jeśli chcesz, wyślij maila na priv to wyślę Ci foty. Nielakierowana od przedlifta.

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka