PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z kluczykiem zapasowym (i oryginalnym)

Szyper
21-07-20, 11:29
Dzisiaj, po wielu latach zachciało mi się sprawdzić zapasowy kluczyk, który wozi żona. Niestety, pilot kluczyka nie działa. Nie działa również otwieranie kluczykiem ("ręczne"). Rozebrałem kluczyk i bateria ma prawidłowe napięcie (3,2) V. Zresztą oryginalny pilot też nie otwiera "ręcznie".
Co robić?

gebel
21-07-20, 11:47
Zapasowy jest tylko do kodowania/dorabiania nie do użytku z tego co mi wiadomo, może dlatego?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

filipfm
21-07-20, 13:37
Zapasowy jest tylko do kodowania/dorabiania nie do użytku z tego co mi wiadomo, może dlatego?

Wysłane z mojego EML-L29 przy użyciu Tapatalka

what? Jezdze zamiennie z dwoma egzemplarzami OEM klucza, oba dzialaja i maja pelna funkcjonalnosc. To nie czasy 6genów i magicznego czerwonego kluczyka

Szyper
21-07-20, 20:18
Jesteś pewny? Czyżby Honda nie miała zapasowego kluczyka? A dlaczego oryginalny kluczyk nie otwiera manualnie?

filipfm
22-07-20, 09:05
Jesteś pewny? Czyżby Honda nie miała zapasowego kluczyka? A dlaczego oryginalny kluczyk nie otwiera manualnie?

Widze, ze masz sedana, moze tam jest jakos inaczej i faktycznie zapasowy ma ograniczoną funkcjonalnosc, ale fizycznie powinien otwierac. Moze zamek i jeden uzywany kluczyk spowodowal ze sie zamek wyrobił. Ale zaczalbym od przesmarowania zamka

zyga502
26-07-20, 13:45
Widze, ze masz sedana, moze tam jest jakos inaczej i faktycznie zapasowy ma ograniczoną funkcjonalnosc, ale fizycznie powinien otwierac. Moze zamek i jeden uzywany kluczyk spowodowal ze sie zamek wyrobił. Ale zaczalbym od przesmarowania zamka

miałem sedana z 2007r 10 lat i używałem 2 oryginalnych kluczyków bez problemu

Pawelspec
29-07-20, 14:08
W sedanie jest coś takiego jak kluczyk parkingowy, nie ma on pełnej funkcjonalności bo nie otwiera blokady ani klapy bagażnika.

zyga502
29-07-20, 15:47
W sedanie jest coś takiego jak kluczyk parkingowy, nie ma on pełnej funkcjonalności bo nie otwiera blokady ani klapy bagażnika.

sedany od roku 2006,jak weszła nowa wersja, nie miały opcji otwierania klapy,więc pewnie inne roczniki mogły mieć kluczyki parkingowe