Zaloguj się

Zobacz pełn± wersję : Po naprawie zderzaka nie działa wycieraczka, trzeci stop i inne

Maestro
29-06-20, 23:38
Witam,

Ostatnio miałem malowany zderzak z tyłu. I po jakim¶ czasie dopiero jak odebrałem auto okazało się że nie działa: podgrzewanie szyby
trzecie ¶wiatło stop
pod¶wietlenie tablicy z tyłu
¶wiatło w bagażniku
wycieraczka z tyłu

Jak to jest mozliwe?? Czy te rzeczy s± jako¶ ze sob± poł±czone i np jak to składał mi kole¶ to zapomniał podpi±ć jakiej kostki? Jestem pewien że przed malowaniem zderzaka te elementy działały prawidłowo

Dzięki za jakiejkolwiek sugestie

JarkoCivic
01-07-20, 15:08
Witam,

Ostatnio miałem malowany zderzak z tyłu. I po jakim¶ czasie dopiero jak odebrałem auto okazało się że nie działa: podgrzewanie szyby
trzecie ¶wiatło stop
pod¶wietlenie tablicy z tyłu
¶wiatło w bagażniku
wycieraczka z tyłu

Jak to jest mozliwe?? Czy te rzeczy s± jako¶ ze sob± poł±czone i np jak to składał mi kole¶ to zapomniał podpi±ć jakiej kostki? Jestem pewien że przed malowaniem zderzaka te elementy działały prawidłowo

Dzięki za jakiejkolwiek sugestie

Ewidentnie widać, że rozpięta jest wtyczka od tylnej klapy b±dĽ uszkodzona wi±zka w tej gumowej przelotce (klapa - buda). Wtyczkę od klapy masz na prawym boczku w bagażniku niedaleko lampy z tego co pamiętam. Podgrzewanie szyby, stop, pod¶wietlenie tablicy i wycieraczka powinno być dla Ciebie jasne. Je¶li Ci nie pasuje to do ¶wiatła w bagażniku to zał±czane ono jest z zamka klapy a ten jest wła¶nie w klapie (po zamknięciu rozł±cza masę )