PDA

Zobacz pełną wersję : Fn2 ciężko odpala, trzęsie na biegu jałowym

Davido_
19-06-20, 23:29
Od wczoraj mam problem z fn2, po nocy ciężko odpala, jak zapowietrzony diesel i to za 2, 3 razem. Do rzeczy, jak już odpali pracuje równo, ma moc itd. Pojadę gdzieś, postoi 15min i znowu ciężko ma, jak już odpali, to odpala od strzała do następnego postoju. Nie ważne czy ciepły, czy zimny. Dodatkowo zauważyłem drgania na biegu jałowym przy obrotach 2500 rpm. Podczas jazdy nic nie czuć. Uprzedzając pytania:
-zawory 10k temu regulowane
- świece mają 5k przebiegu
- pompe paliwa słychać normalnie, auto ma moc
-wyłączenie klimy nie wpływa na drgania na biegu jałowym
-błędów brak
-"pompowanie" włączając zapłon kilkukrotnie nie poprawia odpalania
Ktoś coś?

CzechuXX
20-06-20, 10:05
Lpg?

Davido_
20-06-20, 10:16
Lpg jest ale nie wiąże tego, bo nie ma różnicy w pracy , na jednym i drugim pracuje na jałowym tak samo, w czasie jazdy również ok. Instalacja na gwarancji, przebieg 40k km. Zrobiłem test zamykając zawór przy butli i nic to nie dało.

attero
20-06-20, 11:50
Sprawdź iskre a potem dopływ paliwa np brudny filtr paliwa .

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

CzechuXX
22-06-20, 21:05
A ja bym wiązał. Dopiero po tym jak zakrecisz kurek i wypalisz cały gaz z układu aż zgaśnie lub przełączy na benzynę, a następnie jeszcze pochodzi na benzynie z pół minuty to zostaw go na noc i spróbuj rano odpalić. Samo zakręcenie nic nie da.

Zrozumiałeś o co mi chodzi?

kuba_ce
23-06-20, 07:33
Może nie trzymać reduktor i zalewa go gazem na postoju (miałem tak w accordzie niestety). Tak jak napisał kolega powyżej, "wyjeździj" gaz do zera i wtedy sobie sprawdź.

Davido_
23-06-20, 11:10
Puszczał wtryskiwacz lpg, po wymianie jest prawidłowo.