Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Brak regulacji lusterek

attero
14-06-20, 17:29
Lusterka nie reagują na próbę zmiany położenia , po rozebraniu tapicerki i osłon stwierdziłem ze jest 1 + w kostce przełacznika , a silniczki na krótko pracują, przewody maja przejscie do skrzynki bezpiecznikow. Bezpiecznik 4 środkowy rząd jest dobry ale na pinie brak napięcia. Czy skrzynka bezp. ma wew. jakieś ścieżki które mogły ulec uszkodzeniu? A może ma ktoś inne doświaczenia z tym problemem , jeśli tak to proszę o konsultację. Dzięki

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

manieku
14-06-20, 18:09
Brak składania lusterek w ufo to powtarzający się problem, kilka lat i bezpiecznik siada w module lusterek.
Tu masz stronę, z opisem naprawy naszego kolegi z forum Trafo.
https://civic.one.pl/odnosniki/naprawy/skladanie_lusterek.htm

Chociaż teraz zerknąłem, że u Ciebie obydwa nie chodzą, więc to może być coś innego.
Trzeba by zobaczyć na schemacie skąd to napięcie idzie, którego nie masz.

p_y
14-06-20, 20:24
Robiłem to z miesiąc temu. Naprawa jest banalnie prosta. Musisz wydłubać stary bezpiecznik i przylutować nowy zalany żywicą (wydłubując warto sobie kostkę suszarką podgrzewać - żywica jest wtedy bardziej miękka) z modułu znajdującego się pod obudową lusterek i przylutować w jego miejsce nowy. Ja bezpieczniki z Chin zamawiałem. 100 sztuk. Jak mieszkasz w okolicy Bydgoszczy, mogę Ci kilka dać.

attero
14-06-20, 21:09
Witam mam brak zasilania w przełaczniku

CzechuXX
14-06-20, 21:10
Daj na próbę zasilanie na krótko.

attero
14-06-20, 21:40
jest 1 + w kostce przełacznika , a silniczki na krótko pracują, przewody maja przejscie do skrzynki bezpiecznikow. Bezpiecznik 4 środkowy rząd jest dobry ale na pinie brak napięcia. Czy skrzynka bezp. ma wew. jakieś ścieżki które mogły ulec uszkodzeniu? A może ma ktoś inne doświaczenia z tym problemem , jeśli tak to proszę o konsultację. Dzięk

manieku
14-06-20, 22:00
Skoro silniczki przez chwilę pracują tzn że napięcie się pojawia w lusterkach.
Ja bym na twoim miejscu wymienił bezpiecznik, o którym pisałem w 2 poście, na razie w jednym lusterku i zobaczył czy zacznie działać.
Koszt jest niski, a sama wymiana to jakieś 30 min.

sylwek73
15-06-20, 09:55
U mnie były pozaginane przewody w przelotce drzwi kierowcy i jedno lusterko mi się nie składało, a na krótko chodziło ,może tu leży problem.

Arikuzu
15-06-20, 17:41
Ale czy attero przypadkiem nie chodzi o regulację położenia szkła lusterka, a nie składanie lusterek? Czy może ten bezpiecznik od składania ma też coś wspólnego że sterowaniem położenia szkła?

manieku
15-06-20, 17:45
Możesz mieć rację, jeśli chodzi o regulację szkłem, to piszemy tu o zupełnie innych rzeczach ;)