PDA

Zobacz pełn± wersję : Odpowietrzanie układu chłodzenia

Malfredo
09-06-20, 11:46
Witam. Kupiłem Honde Civic 1.8 dwa tygodnie temu. Zauważyłem brak płynu do chłodzenia w zbiorniczki wyrównawczym. Dolałem płyn do zbiorniczka i od tamtej pory samochód dziwnie się zachowuje. Wypuszcza parę z powietrzem pod dużym ci¶nieniem przez kilka sekund. Dzieje się tak co jaki¶ czas i co jaki¶ czas muszę uzupełnić płyn. Chyba już z 1l tak dolałem. Czy to jest normalne? Gdzie znajdę odpowietrznik w tym samochodzie? Pozdrawiam i proszę o pomoc.

jabko11
11-06-20, 16:08
Dolej płyn na zimnym do chłodnicy , do zbiorniczka też dolej max , zagrzej samochód pu¶ć ogrzewanie i zaczekaj 2x wentylator , już się odpowietrzyć sam musi , chyba że masz wyciek ‚ja miałem od weżyka co idzie pod przepustnice ...

CzechuXX
11-06-20, 21:47
Albo głowica do roboty.

Malfredo
27-06-20, 22:12
Witam. Dziękuję za podpowiedzi. Problem rozwi±zany. Brak płynu to musiało być zaniedbanie poprzedniego wła¶ciciela, po dolaniu i odpowietrzeniu jest ok. A ten dziwny dĽwięk i co¶ co uciekało z samochodu pod dużym ci¶nieniem to gaz z klimatyzacji. Uszkodzony był przekaznik klimatyzacji. Przekaznik już zamówiłem i ma przyj¶ć w tygodniu, więc napiszę czy rozwi±zało to problem. Z tego co wiem to oryginalne przekaznik były wadliwe i honda zalecała ich wymianę na przekaznik MITSUBA.