Zobacz pełną wersję : Honda Civic 1.4 D14A8 dziwne tarcie z okolicy rozrzadu
Szkuto1999
24-05-20, 16:57
Witam posiadam honde civic 6 1.4 IS D14A8 . Mam problem zwiazany z dziwnym tarciem z okolicy rozrzadu , szukalem na roznych forach i do tej pory nie znalazlem odpowiedzi na moj problem , czy pompa wspomagania moze oddawac taki odglos ?? Prosze bardzo link do nagrania gdzie slychac takowy dzwiek :
https://imgur.com/a/SW8Rbkv Prosze o pomoc , poniewaz nie chce pakowac pieniedzy na zmiane dobrych czesci :) Pozdrawiam !
Zdejmij pasek z pompy wspomagania i będzie wiadomo czy to ona.
Łożyska alternatora, pompa wspomagania. ROLKA napinacza rozrządu lub pompa wody.Dwa pierwsze podejrzenia wykluczysz/potwierdzisz ściągając oba paski napędowe pokolei najpierw jeden i słuchasz, potem drugi. Napinacz i pomoa wody do wymiany z paskiem rozrządu to 250zł + robota lub samemu jak umiesz. Więcej tam nic nie ma prawa szurać.
JarkoCivic
29-05-20, 01:32
Łożyska alternatora, pompa wspomagania. ROLKA napinacza rozrządu lub pompa wody.Dwa pierwsze podejrzenia wykluczysz/potwierdzisz ściągając oba paski napędowe pokolei najpierw jeden i słuchasz, potem drugi. Napinacz i pomoa wody do wymiany z paskiem rozrządu to 250zł + robota lub samemu jak umiesz. Więcej tam nic nie ma prawa szurać.
Na innych forach to samo mu doradzano ale nieeee dalej trzeba drążyć. Może Koledze podjechać, zrobić bo ciężko samemu luknąć.
Szkuto1999
31-05-20, 15:27
Na innych forach to samo mu doradzano ale nieeee dalej trzeba drążyć. Może Koledze podjechać, zrobić bo ciężko samemu luknąć.
Dodałem posty na 2 forum iż chciałem szybkiej odpowiedzi jak sprawdzić i to zrobić ,na dzień dzisiejszy stwierdziłem
I na słuchałem ze to szura z sprężarki klimatyzacji 😁 dziękuje bardzo za pomoc i pozdrawiam !😊