Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Przydlawienie | Szarpniecie 2000-3000obr. Brak reakcji | Opoznienie

toorop69
24-04-20, 01:03
Witam
Problem jest nastepujacy:
Podczas jazdy przy dodawaniu gazu w przedziale obrotow 2000-3000 jest delikatne przydlawienie, szarpniecie po czym auto normalnie jedzie(brak reakcji, opoznienie 1-2sekundy, jest to odczuwalne).

-wymienione swiece
-wymieniony filtr powietrza
-regulacja zaworow
-czyszczenie przepustnicy
Jest lepiej niz bylo przed, ale problem nadal jest.

Znajomy kazal sprawdzic przeplywomierz.

Czytalem o podobnym problemie ale nie bylo nic ciekawego.
Jesli ktos mial podobny problem i sie go pozbyl to prosze o info.

auto:
Civic 8-gen, sedan, 1.8 (R18) rok 2008

kacperson
24-04-20, 09:14
Mase osó b ma ten problem z civiciem. Też go miałem. Wymienione świece oraz regulacja zaworów go rozwiazaly u mnie. Przy czym ja wymienilem na irydowe, droższe, takie jak honda ori montowala bo generalnei wszystkie wymiany w mojej hoindzei robię 'na bogato', tak już mam.

Natomiast moja uwaga - sprawdziłbym cewki zapłonowe. To jesteś w stanie zrobić sam. Jak cewka walnięta jest jakaś to też wpasowałoby się to w typowe dla civiców objawy z szarpnięciem (czytrałem dużo uk forów o hondach i ludziom zdarzały się po większych przebiegasz uszkodzone cewki i to szsarpnięcie). Ale tak pozatym to ludzie z różnych powodów mieli to szarpnięcie, natomiast z tego co widzę na twojej liscie nei ma sprawdzenia cewek zaplonowych i to bym zrobił.

toorop69
24-04-20, 11:57
Mase osó b ma ten problem z civiciem. Też go miałem. Wymienione świece oraz regulacja zaworów go rozwiazaly u mnie. Przy czym ja wymienilem na irydowe, droższe, takie jak honda ori montowala bo generalnei wszystkie wymiany w mojej hoindzei robię 'na bogato', tak już mam.

Natomiast moja uwaga - sprawdziłbym cewki zapłonowe. To jesteś w stanie zrobić sam. Jak cewka walnięta jest jakaś to też wpasowałoby się to w typowe dla civiców objawy z szarpnięciem (czytrałem dużo uk forów o hondach i ludziom zdarzały się po większych przebiegasz uszkodzone cewki i to szsarpnięcie). Ale tak pozatym to ludzie z różnych powodów mieli to szarpnięcie, natomiast z tego co widzę na twojej liscie nei ma sprawdzenia cewek zaplonowych i to bym zrobił.

Bede musial sprawdzic cewki. Czesci biore z Haparts.

filipfm
24-04-20, 14:06
Tak zapytam.
Czy przed zalozeniem wątku zadałesz sobie trud wpisania w wyszukiwarkę forum jakiegokolwiek hasła związanego z Twoim problemem?

Mysle, ze ten powinien być pomocny. 198 postów. Coś pewnie znajdziesz
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?9723-Szarpanie-przy-przyspieszaniu-w-okolicach-2000-obr-min

toorop69
24-04-20, 20:50
Tak zapytam.
Czy przed zalozeniem wątku zadałesz sobie trud wpisania w wyszukiwarkę forum jakiegokolwiek hasła związanego z Twoim problemem?

Mysle, ze ten powinien być pomocny. 198 postów. Coś pewnie znajdziesz
http://civicklub.pl/forum/showthread.php?9723-Szarpanie-przy-przyspieszaniu-w-okolicach-2000-obr-min

Tak przegladalem ten watek i to co wiekszosc ludzi tam napisala mam zrobione a problem nadal istnieje jest napewno lepiej niz bylo.
Sporo osob z tego watku nadal ma ten problem i go nie rozwiazala.

A przeplywka?