Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : D17A? EM2 Coupe Spalanie?

roobi321
28-03-20, 19:59
Witam wszystkich :)
Niestety wcześniej zapytałem w złym dziale... Za co przepraszam :)
Ale przejdźmy do rzeczy.
Od niedawna jestem posiadaczem pięknej amerykanki
EM2 1.7 Vtec 125km coupe. 2002r
Spalanie w niej to jakieś 10-12l... :o chyba że wskaźnik robi mnie w konia..? Co również biorę pod uwagę bo nim się obejrzę pali się rezerwa 😐
Okej, lubię czasem depnąć ale nie kręcę jej do 6 tys a do 3-3,5.
Czy to normalne w tych silnikach? Może te wskaźniki jakoś wcześnie rezerwę pokazują? 😅 Do tego gdy już ją kręcę trochę wyżej jakoś nie czuję żeby Vtec się załączał.. Może być to kwestia wyregulowania zaworów?
Z góry dzięki wszystkim za pomoc :)

iron82
29-03-20, 09:57
Przy mojej jeździe w miescie pali mi 10. Jeżdżę dynamicznie. Na trasie poniżej 7.

roobi321
30-03-20, 15:41
Mhm, czyli to raczej normalne w tych silnikach :)
Dzięki za odp :)

mały_miszcz
01-04-20, 13:43
Vteca nie czuc w tych silnikach, to nie jest b seria :D
Mi chyba spalał mniej, nie sadze zebym 10l przekroczyl ale dlugo sie D17 nie nacieszylem bo sie upg wysrala po dwoch tygodniach i mi znajomy swapnął na 1.6 i tam cos kolo 7l bylo :D

roobi321
03-04-20, 00:45
Nad swapem też myślałem 😁 ogl raczej będę chciał ją trochę pomodzić bo dorwałem naprawdę zadbaną hanke za małe pieniądze w full wyposażeniu, ostatnio mi się tłumik końcowy skończył dla tego jeśli możecie coś fajnego polecić to chętnie lookne :3
No chyba że nowy temat mam do tego założyć 😁

Genax
18-04-20, 22:09
Nad swapem też myślałem 😁 ogl raczej będę chciał ją trochę pomodzić bo dorwałem naprawdę zadbaną hanke za małe pieniądze w full wyposażeniu, ostatnio mi się tłumik końcowy skończył dla tego jeśli możecie coś fajnego polecić to chętnie lookne :3
No chyba że nowy temat mam do tego założyć 😁

Ten silnik nie jest stworzony do modów. Jeśli chcesz coś robić to tylko swap na serię K jest sensowny. Jeśli za dużo pali to montuje gaz bo jest oszczędnie 😏 jest kilka tematów odnośnie swapa ale to trzeba poszukać w wyszukiwarce 🤔

AjronMen
22-04-20, 12:51
Moja EM2 2001 po swapie na D16V1 Pali między 6,8-8,3 litra.
Na pełnym zbiorniku 50l zawsze zrobię przynajmniej 600 kilometrów.
Na trasie najwięcej na zbiorniku zrobiłem ponad 750 kilometrów.
Jestem zadowolony ze spalania, chociaż jajko z D15B2 paliło mniej :d