Zobacz pełną wersję : Pilnie Gdzie Sie Znajduje Czujnik Uderzeniowy/
wisnia8686
01-10-08, 17:35
własnie mialem mała przygode moze mi ktos dokładnie wskazac gdzie znajduje sie czujnik uderzeniowy w hondzie 6 gen HB 97 r ? pilnie prosze o pomoc
znajduje sie za konsola srodkowa( niedaleko prawego kolana kierowcy:D, pod radiem)
wloz reke a na pewno znajdziesz.
Chyba kolega się trochę pomylił bo ja mam taki model auta tyle że hatchback z 97r 6 gen i czujnik mam idealnie za schowkiem :) -otwierasz schowek,ściskasz dwa boki do środka żeby położył się (najlepiej jak będzie pusty żeby zawiasów nie uszkodzić) i od razu widać czujnik
Prawidłowa odpowiedź brzmi: :D czujnik znajduje się pomiędzy tym co napisał qba1983, a tym co napisał dmx, (tak mniej więcej), chodziło wam pewnie o to samo miejsce.
Podepnę się pod temat.
A w piątym genie ten czujnik gdzie jest?
wisnia8686
01-10-08, 23:37
Bardzo dzieki za odpowiedz wystarczy jak pisał Kolega " czujnik mam idealnie za schowkiem -otwierasz schowek,ściskasz dwa boki do środka żeby położył się (najlepiej jak będzie pusty żeby zawiasów nie uszkodzić) i od razu widać czujnik" jeszcze raz dziekuje
oboje mieli rację, były montowane za schowkiem i za konsolą środkową :)
w których autach gdzie nie wiem
Ja zapytam gdzie znajduje sie czujnik uderzeniowy w Civicu 6gen Coupe 2000 rok. rozebralem cala konsole srodkowa i nigdzie nie widze. w HB mam przy schowku ale tego calego przerylem i nie ma...
skolopendra
30-12-09, 17:34
może przeoczyłeś ?
znajomy kupil rozbitka i teraz go robimy i kontrolki swiecą, kreci normalnie, ale zapewne chodzi o ten czujnik bo przód jest wykoszony, przy schowku, za radiem, pod dywanami, nigdzie go nie ma, jest jedynie jakas instalacja od dokladanego alarmu. a czujnik jak wyglada wiem bo praktycznie w kazdym aucie na swiecie jest taki sam;)