Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Civic viii sedan 1.8 zamki same się ryglują

Piotrek
25-02-20, 20:56
Cześć,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy, więc dopiero uczę się obsługi. Znalazłem podobne tematy, ale nie wyjaśniły sprawy.
Zauważyłem, że jeśli otworzę centralny zamek z pilota i otworzę bagażnik, to po 30 sekundach zamki drzwi same się ryglują. Problem polega na tym, że nie ma na to wpływu to, że bagażnik jest otwarty.
Boję się, że kiedy drzwi się zaryglują, a ja przypadkiem zostawię kluczyk w kufrze i go zamknę, nie będę mógł go wyciągnąć.
Czy jest jakakolwiek możliwość wyłączenia automatycznego ryglowania?

zyga502
26-02-20, 15:32
Cześć,
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Hondy, więc dopiero uczę się obsługi. Znalazłem podobne tematy, ale nie wyjaśniły sprawy.
Zauważyłem, że jeśli otworzę centralny zamek z pilota i otworzę bagażnik, to po 30 sekundach zamki drzwi same się ryglują. Problem polega na tym, że nie ma na to wpływu to, że bagażnik jest otwarty.
Boję się, że kiedy drzwi się zaryglują, a ja przypadkiem zostawię kluczyk w kufrze i go zamknę, nie będę mógł go wyciągnąć.
Czy jest jakakolwiek możliwość wyłączenia automatycznego ryglowania?

z którego roku masz sedana?

Piotrek
27-02-20, 06:21
z 2008 roku

zyga502
27-02-20, 16:17
z 2008 roku

to niestety ten typ tak ma,jeśli otworzysz drzwi kluczykiem,a nie otworzysz ich fizycznie,to gdy,otworzysz bagażnik fizycznie i np zostawisz w nim kluczyki i go zamkniesz, to auto się zamknie całe

Piotrek
27-02-20, 18:03
Kiepska wiadomość, ale dzięki